Μπορεί η πρόσβαση των αιτητών ασύλου στην αγορά εργασίας να έχει καταστεί δυσκολότερη, καθώς πλέον για να έχουν δικαίωμα απασχόλησης θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί εννέα μήνες από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησής τους, πλην όμως συνεχίζουν να αποτελούν ένα σημαντικό μηχανισμό μέσω του οποίου το επιχειρείν καλύπτει ανάγκες σε εργατικά χέρια.

Την ίδια ώρα, όμως, οι επιχειρήσεις βρίσκονται συχνά εκτεθειμένες σε πρόστιμα καθώς το καθεστώς των αιτητών ασύλου μπορεί να αλλάξει χωρίς οι ίδιοι να ενημερώνονται.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εργοδοτικές οργανώσεις έχουν ζητήσει εδώ και αρκετό καιρό, μετά και από πιέσεις από μέλη τους, διευκρινίσεις από το Υπουργείο Εργασίας για το θέμα, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που επιχειρήσεις μπορεί να καταγγέλλονται για παράνομη εργοδότηση αιτητών ασύλου τη στιγμή που συνεχίζουν να καταβάλλουν κανονικά τους μισθούς τους και τις κοινωνικές ασφαλίσεις.

Προκειμένου να ρίξει φως στο ζήτημα, ο γ.δ. του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Ζαχαριάδης μετά από ενημέρωση και συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών, απέστειλε χθες σχετική επιστολή με νέες διευκρινίσεις στον γ.γ. του ΚΕΒΕ Μάριο Τσιακκή και τον γ.δ. της ΟΕΒ Μιχάλη Αντωνίου για το θέμα. Αναφέροντας μεταξύ άλλων πως εφόσον η αίτηση ενός αιτητή ασύλου απορριφθεί από την Υπηρεσία Ασύλου, αυτός δεν χάνει αυτόματα το δικαίωμα στην εργασία –σε συγκεκριμένους κλάδους βάσει και του σχετικού διατάγματος του Υπουργείου Εργασίας- το οποίο διατηρείται και εφόσον ασκήσει προσφυγή στο Διοικητικό Δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή που αποστάλθηκε σε ΚΕΒΕ και ΟΕΒ για την πρόσβαση αιτητών διεθνούς προστασίας στην απασχόληση αναφέρεται πως μετά από ενημέρωση που λήφθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και βάσει του περί Προσφύγων Νόμου, το δικαίωμα αιτητών διεθνούς προστασίας στην απασχόληση είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ισχύ του καθεστώτος διεθνούς προστασίας.

Ενημέρωση και μέσω ΕΡΓΑΝΗ

Διευκρινίζεται πως στην περίπτωση που αιτητής διεθνούς προστασίας καταχωρήσει, μετά την απόρριψη της αίτησής του από την Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Εσωτερικών, προσφυγή στο Διοικητικό Δικαστήριο Διεθνούς Προστασίας, διατηρεί το καθεστώς του αιτητή διεθνούς προστασίας και κατ’ επέκταση το δικαίωμά του σε εργασία, στη βάση του ισχύοντος Διατάγματος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Απώλεια του καθεστώτος επέρχεται, σε αυτή την περίπτωση, με την έκδοση απορριπτικής απόφασης επί της προσφυγής από το Δικαστήριο, προστίθεται. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι το καθεστώς του αιτητή διεθνούς προστασίας δεν διατηρείται στην περίπτωση που ο εν λόγω αιτητής επιλέξει, μετά την απόρριψη της προσφυγής από το αρμόδιο Διοικητικό Δικαστήριο, να καταχωρήσει έφεση ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου κατά της δευτεροβάθμιας απόφασης. «Συνεπώς, σε αυτή την περίπτωση δεν διατηρεί το δικαίωμα στην απασχόληση», σημειώνει ο κ. Ζαχαριάδης.

Επιπρόσθετα ο γδ. του Υπ. Εργασίας δίδοντας κι άλλη πληροφόρηση για το θέμα, προσθέτει πως η περί Προσφύγων Νομοθεσία προνοεί για πολλά και διαφορετικά ενδεχόμενα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες που δύναται να παρουσιαστούν σε σχέση με το δικαίωμα παραμονής και ως εκ τούτου, είναι σημαντικό η κάθε περίπτωση να εξετάζεται στη βάση των ιδιαίτερών της χαρακτηριστικών.

Όπως γράψαμε ξανά για το θέμα αναμένεται να υπάρχει και ενημέρωση των επιχειρήσεων μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ που φαίνεται να έχει ήδη αρχίσει. Αυτό επιβεβαιώνει και στην κατακλείδα της επιστολής του γ.δ. στην οποία αναφέρεται πως το Υπουργείο Εργασίας «συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ έχουν προωθηθεί ενέργειες για ενημέρωση των εργοδοτών ως προς το καθεστώς των απασχολούμενών τους αιτητών διεθνούς προστασίας, μέσω του μηχανογραφημένου συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, για τις οποίες θα ενημερωθείτε αναλυτικότερα πολύ σύντομα».