Στο πλευρό των Ευρωπαίων αγροτών στέκονται οι αγροτικές οργανώσεις ΠΕΚ – ΕΚΑ -ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ – ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΕΥΡΩΑΓΡΟΤΙΚΟΣ οι οποίες, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ενώνουν τις δυνάμεις τους και την φωνή τους με ολόκληρο το αγροτικό κίνημα της Ευρώπης, «για τις λανθασμένες πολιτικές της ΕΕ στην Κοινή Γεωργική Πολιτική».

Η κατάσταση έχει ξεφύγει, όπως προσθέτουν, τo κόστος παραγωγής είναι εκτός πραγματικότητας, η πράσινη φορολογία επιβάλλεται στο νερό, στη γη, στα ζώα, στα δένδρα, στα φυτά, στους σπόρους και γενικά σε όλη την τροφή.

«Τα ναύλα και γενικά το κόστος εξαγωγής αυξάνεται, την ίδια στιγμή που οι εισαγωγές από την Ουκρανία και άλλες τρίτες Χώρες είναι ανεξέλεγκτες!», σημειώνουν.

«Την ίδια ώρα η Ε.Ε. προχωρά σε εμπορική συμφωνία με τις χώρες της λατινικής Αμερικής για εισαγωγή αγροτικών προϊόντων τα οποία δεν πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας, προάγοντας η ίδια τον Αθέμιτο Ανταγωνισμό. Αποδεσμεύουν τεράστιους οικονομικούς πόρους για Πολέμους αντί για τα Τρακτέρ, τα Γεωργικά μηχανήματα, τους Σπόρους για να παράγουμε φθηνά τρόφιμα για τους Ευρωπαίους Πολίτες και καλούν τους ευρωπαίους αγρότες να εφαρμόσουν την πράσινη συμφωνία επωμιζόμενοι οι ίδιοι ολόκληρο το κόστος αυτής της μετάβασης, οδηγώντας στην ουσία σε αφανισμό την ευρωπαϊκή γεωργία», προσθέτουν οι αγροτικές οργανώσεις.  

«Γι’ αυτό την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:00 το πρωί όλα τα τρακτέρ βγαίνουν στους δρόμους για δυναμική κινητοποίηση. Η πορεία θα σταθμεύσει στο ΣΠΙΤΙ της ΕΥΡΩΠΗΣ όπου θα δοθεί ψήφισμα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή! Οι αγρότες καλούμε τους καταναλωτές να πορευτούν μαζί μας γιατί είναι υπόθεση που αφορά όλους τους καταναλωτές και το κάθε νοικοκυριό», καταλήγει η ανακοίνωση.