Μέσα στα πλαίσια σχετικού ευρωπαϊκού προγράμματος, εκπρόσωποι της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου (ΕΤΑΠ) μεταβαίνουν από αύριο μέχρι την Πέμπτη στη πόλη Φαέντσα της Ιταλίας για την εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου της δημιουργίας οικολογικών διαδρομών εντός των Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Διαδρομών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, γενικός στόχος του έργου είναι η δημιουργία και η μετάδοση ενός μεσογειακού μοντέλου βιώσιμου τουρισμού σε τέσσερις πολιτιστικές διαδρομές στην περιοχή της Μεσογείου και η δημιουργία ενός συγκεκριμένου μοντέλου μεσογειακού «αργού τουρισμού/slow tourism» που έχει τις ρίζες του στην κοινή κληρονομιά τεσσάρων μεσογειακών πολιτιστικών διάδρομων. 

Οι πολιτιστικές αυτές διαδρομές είναι οι εξής: Πολιτιστική Διαδρομή των κεραμικών, Πολιτιστική Διαδρομή των Φοινίκων, Δρόμοι της Ελιάς και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ναπολεόντειων Πόλεων.

Στο έργο συμμετέχουν οκτώ Ευρωπαίοι εταίροι από Ιταλία, Ισπανία Πορτογαλία, Κροατία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Βοσνία Ερζεγοβίνη και Κύπρο.

Το έργο χρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 27 μήνες και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Το κονδύλι που αναλογεί στην ΕΤΑΠ Πάφου ανέρχεται στις 130 χιλιάδες ευρώ.