Για κανένα νομοσχέδιο δεν γίνεται προδιαβούλευση με τη Βουλή δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, απαντώντας στον Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό αναφορικά με τα νομοσχέδια για τις πολλαπλές συντάξεις.

Συγκεκριμένα η Αννίτα Δημητρίου δήλωσε πως, «Για άλλη μια φορά αναγκάζομαι καθηκόντως να επανέλθω και να ενημερώσω τον Υπουργό Οικονομικών πως για κανένα νομοσχέδιο δεν γίνεται προδιαβούλευση με τη Βουλή.  Είναι ένα άκρως θεσμικό ζήτημα».

Επίσης ανάφερε ότι ως Πρόεδρος της Βουλής, «οφείλω να διαφυλάξω τους θεσμούς και το Σύνταγμα και συνεπώς να μην αποδεχθώ άτυπες ρυθμίσεις, που ενδεχομένως καταπατούν τη διάκριση των εξουσιών» και πως στη σύσκεψη των αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων αποφασίστηκε ομόφωνα όπως μη γίνει αποδεκτή η παραλαβή προσχεδίων νομοσχεδίων από τη Βουλή. Σημείωσε δε πως εναλλακτικά προτάθηκε η διαβούλευση με τα κόμματα, με πρωτοβουλία του Υπουργείου, μια πρακτική που είναι σύνηθης και ενδεδειγμένη.

Τέλος τόνισε πως με τον τρόπο αυτό που όλοι, πιστεύω, επιθυμούν και θα συμβάλουν στην επίλυση του προκλητικού αυτού θέματος, που είναι και το βασικό ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση. «Χρειάζεται όλοι να λειτουργήσουμε θεσμικά στο ενδεδειγμένο πλαίσιο όπως αρμόζει στους θεσμούς που υπηρετούμε».