Ένα ακόμη βήμα εγγύτερα στην υλοποίηση του στρατηγικού στόχου για μετατροπή της πόλης σε Smart and Digital, έναντι μιας επιπρόσθετης δαπάνης ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, έκανε ο Δήμος Πάφου. Σε αυτή την κατεύθυνση στοχεύει ο διαγωνισμός που έχει προκηρυχθεί για την προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση ολοκληρωμένου συστήματος έξυπνης διαχείρισης υδάτινων πόρων και υδρομέτρησης.

Η προεκτίμηση δαπάνης του έργου  είναι 9,8 εκατομμύρια ευρώ και η διάρκεια υλοποίησης 36 μήνες. Οι όροι του Διαγωνισμού είναι αναρτημένοι στο ηλεκτρονικό σύστημα του Γενικού Λογιστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το νέο σύστημα θα συμβάλει αποτελεσματικά στη μείωση της απώλειας, στη βελτίωση της ποιότητας και στην παροχή ίσης διαθεσιμότητας του νερού. Θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εφαρμογή συστήματος πρόληψης και εντοπισμού διαρροών, την εγκατάσταση 27,000 έξυπνων υδρομετρητών υψηλής ακρίβειας και αυτόματης ανάγνωσης μέτρησης, την υλοποίηση συστήματος παρακολούθησης, ελέγχου και πλήρους αυτοματοποίησης του δικτύου υδροδότησης και την εφαρμογή συστήματος αυτόματης χλωρίωσης.

Το νέο αυτό σύστημα ακολουθεί την εγκατάσταση πρόσφατα ενός άλλου «έξυπνου» συστήματος που αφορά στην στάθμευση σε όλα τα σημεία της πόλης, ενώ αναμένεται πλέον και η υλοποίηση των έργων για τις σύγχρονες και «έξυπνες» δημόσιες συγκοινωνίες.