Στο κορυφαίο συνέδριο για την τουριστική επενδυτική βιομηχανία, International Hospitality Investment Forum (IHIF), το οποίο πραγματοποιήθηκε για 24η χρονιά στο Βερολίνο, συμμετείχε αποστολή του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus). Το φετινό συνέδριο φιλοξένησε πάνω από 2000 ανώτερα στελέχη και θεσμικούς επενδυτές του κλάδου, ενώ συμμετείχαν περισσότεροι από 180 κορυφαίοι ομιλητές οι οποίοι ανέπτυξαν σημαντικά θέματα και αποτύπωσαν διεθνείς επενδυτικές τάσεις στον τομέα της φιλοξενίας στην μετά την πανδημία εποχή.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η αντιπροσωπεία του Invest Cyprus είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με θεσμικούς επενδυτές, στελέχη επενδυτικών ταμείων καθώς και με διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων. Επιπρόσθετα, ο Invest Cyprus,  διοργάνωσε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με προσκεκλημένους εκπροσώπους ξένων επενδυτικών οργανισμών ενημερώνοντας τους για τις τρέχουσες εξελίξεις και τις προοπτικές επενδύσεων στον τομέα. Στη συζήτηση, συμμετείχαν επίσης οι Θάνος Μιχαηλίδης, CEO της Thanos Hotels, Μάριος Ιωάννου, CFO της Louis PLC και Χριστόφορος Αναγιωτός, Διοικητικός Σύμβουλος και επικεφαλής του τμήματος Deal Advisory της KPMG Κύπρου.

Επιπλέον, η λειτουργός Προώθησης Επενδύσεων του Invest Cyprus, κα Στέφανη Παναγή, είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε συζήτηση τύπου πάνελ με εκπροσώπους από τους αντίστοιχους οργανισμούς επενδύσεων της Ελλάδας και του Μαρόκο, παρουσιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις στην οικονομία και τον τουρισμό και προβάλλοντας τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος στους ξένους επενδυτές. «Παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις, οι ενδείξεις για το 2022 είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, και είναι με ιδιαίτερη ευχαρίστηση που βλέπουμε το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών να παραμένει αμείωτο τόσο για τα υπό εξέλιξη έργα όσο και για νέες αναπτύξεις», δήλωσε η κα Παναγή.

Πέραν της προβολής στο εξωτερικό, ο Invest Cyprus λειτουργεί ως το πρώτο σημείο επαφής για ξένους επενδυτές, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες πληροφόρησης καθώς και την ευκαιρία διοργάνωσης επισκέψεων στην χώρα μας σε δυνητικούς επενδυτές.