Βήμα κανονικότητας κάνουν τα αεροδρόμιο Λάρνακας και Πάφου, με τις ενδείξεις να είναι ευοίωνες αφού πολλές αερογραμμές, προγραμμάτισαν ένα σημαντικό αριθμό πτήσεων. Σύμφωνα με τη Hermes Airports, που παρουσίασε το νέο πτητικό της πρόγραμμα, από και προς τα δύο αεροδρόμια το φετινό καλοκαίρι θα πραγματοποιούν πτήσεις 50 αερογραμμές με 140 δρομολόγια από 95 προορισμούς σε 38 χώρες, με τις διαθέσιμες θέσεις να ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια.  

Σημειώνεται πως η επιβατική κίνηση τον φετινό Απρίλιο, κατέγραψε σημαντική βελτίωση, φτάνοντας το 85% του αντίστοιχου μήνα του 2019. Το μεγαλύτερο μερίδιο επιβατικής κίνησης του Απριλίου προήλθε από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, τη Γερμανία, το Ισραήλ, την Πολωνία, την Αυστρία και την Ιταλία. Συνολικά για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου, από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, παρά τις απώλειες από την Ρωσία και την Ουκρανία, ταξίδεψαν συνολικά 1.587.337 επιβάτες.

Πέντε νέα δρομολόγια

Στο πτητικό πρόγραμμα των δύο αεροδρομίων εντάχθηκαν και πέντε νέοι προορισμοί, όπως η Πίζα από τη Ryanair, το Σάλτσμπουργκ από τη Eurowings, η Βέρνη από τη Helvetic, η Νυρεμβέργη από τη Correndon και η Τζέντα από τη Cyprus Airways.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχονται κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι Λάρνακας

Εκτός όμως από τα πέντε νέα δρομολόγια, επανέρχονται μετά από δύο χρόνια άλλα οκτώ. Συγκεκριμένα τα δρομολόγια συμπεριλαμβάνουν πτήσεις από το Νόργουιτς (TUI) και το Μπέλφαστ (Jet2) προς την Πάφο, από το Άλμπορκ της Δανίας (Jet time) προς τη Λάρνακα, από το Τρόντχαϊμ και το Σταβάνγκερ (SunClass) της Νορβηγίας προς τη Λάρνακα και πτήσεις από το Νόρσεπινγκ (Jet time), το Ορέμπρο και το Βέξιε Κρόνομπεργκ (Sunclass) της Σουηδίας, επίσης προς τη Λάρνακα.

Επιπρόσθετα, η EasyJet πρόσθεσε νέο δρομολόγιο από το Παρίσι και το Charles De Gaulle στη Λάρνακα, με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις, η Wizzair πετά από το Γκάτγουικ στη Λάρνακα με 10 πτήσεις την εβδομάδα, ενώ παράλληλα προσθέτει και το δρομολόγιο Λάρνακα-Κάρντιφ, με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις και το δρομολόγιο Λάρνακα-Γερεβάν.

Επίσης η Eurowings ξεκινά δύο εβδομαδιαίες πτήσεις από την Πράγα στη Λάρνακα, ενώ δυο πτήσεις την εβδομάδα θα πραγματοποιεί και από τη Στοκχόλμη. Παράλληλα η Jet2 προσθέτει δύο πτήσεις την εβδομάδα από το Μπρίστολ, η Ryanair αρχίζει εβδομαδιαίες πτήσεις από Νιούκασλ προς Πάφο, η Cyprus Airways προσθέτει το δρομολόγιο Λάρνακα-Κάϊρο, η Correndon παρουσιάζει το δρομολόγιο Λάρνακα- Ντίσελντορφ και η TUS Airways πρόσθεσε το δρομολόγιο Λάρνακα-Παρίσι.

«Η συνδεσιμότητα της χώρας παραμένει στο επίκεντρο της στρατηγικής μας», ανέφερε η Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη, προσθέτοντας ότι υπάρχει συνεργασία με όλες τις αεροπορικές εταιρείες για την πλήρη επαναφορά, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου τους στα επίπεδα που λειτουργούσαν προ – κορωνοϊού.

«Το φετινό πτητικό πρόγραμμα επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι αεροπορικές εταιρείες στην Κύπρο ως προορισμό, αφού τα πτητικά τους προγράμματα για υφιστάμενα και νέα δρομολόγια, έχουν αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι προσπάθειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια για να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα με την επέκταση σε άλλες αγορές, έχουν καρποφορήσει. Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είναι σημαντικό για ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία να αξιοποιήσουμε αυτές τις ευκαιρίες και να στηρίξουμε τη ζήτηση, προκειμένου να διαμορφώσουμε δυνατές βάσεις για το μέλλον», σημείωσε.