Το πλοίο Crown Iris, που έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής από τη Χάιφα με 1000 επιβάτες, αποτελεί την πρώτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Λάρνακας έπειτα από δύο χρόνια. Το κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιήσει συνολικά δεκαπέντε προγραμματισμένες αφίξεις στο λιμάνι Λάρνακας, κατά την περίοδο Μαΐου-Νοεμβρίου και τις πλείστες φορές θα διανυκτερεύσει, κάτι πολύ θετικό, αφού οι επιβάτες θα μπορούν να επισκεφθούν την πόλη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το εν λόγω πλοίο θα μεταφέρει στη Λάρνακα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν γύρω στους 20.000 επιβάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 20 χιλιάδες επιβάτες στη Λάρνακα από το Ισραήλ με κρουαζιερόπλοια

Τους επιβάτες και το πλήρωμα υποδέχτηκαν μέσω παραδοσιακού καλωσορίσματος, με τοπικά εδέσματα και μουσικοχορευτική εκδήλωση, o δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας, Ντίνος Λευκαρίτης και ο ιδρυτής της Kition Ocean Holdings, Πάνος Αλεξάνδρου, οι οποίοι τίμησαν τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Mano Cruises, Moshe Mano, σε συνάντηση που ακολούθησε στο πλοίο, για τη σταθερή του προτίμηση στην πόλη του Ζήνωνα. Σημειώνεται ότι η Kition Ocean Holdings Ltd, που ανέλαβε τη διαχείριση του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας την 1η Απριλίου, προαναγγέλλοντας έργα 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, έκλεισε συμφωνίες και με άλλες εταιρείες και μέχρι το τέλος του έτους, αναμένει συνολικά 24 κρουαζιερόπλοια.

Αφίξεις προγραμματίζουν τα κρουαζιερόπλοια Clio καθώς και το La Belle De L’ Adriatique, ενώ ταυτόχρονα καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες ώστε να μπορέσει η Λάρνακα, με τις νέες αναβαθμίσεις που επίκεινται στον λιμενικό χώρο και στη γύρω περιοχή, να μεγιστοποιήσει το μερίδιο που λαμβάνει από τον τουρισμό κρουαζιέρας.  

Εντός του επόμενου έτους, οι προσπάθειες της Kition Ocean Holdings Ltd, θα επεκταθούν στην προσέλκυση πλοίων νέας γενιάς, που μεταφέρουν χιλιάδες επιβάτες. Στο λιμάνι μπήκε δοκιμαστικά την περασμένη Δευτέρα το πλοίο Seabourn Sojourn της Carnival Cruises, που μπορεί να μεταφέρει 3.500-4.000 επιβάτες.

Η Carnival Corporation & plc, είναι αμερικανοβρετανική εταιρεία κολοσσός και βρίσκεται ήδη σε διαβουλεύσεις με την κοινοπραξία, προκειμένου να αρχίσει μεταξύ τους συνεργασία, από τον επόμενο χρόνο. Ο στόχος της Kition Ocean Holdings είναι από το 2023 να φτάνουν ετησίως στο λιμάνι Λάρνακας, 50 επιβατικά πλοία.      Νατάσα Χριστοφόρου