Η ανάδοχος εταιρεία Χαραλαμπίδης Σ. Πέτρος & Α/φοι λτδ ανακοινώνει την έναρξη του έργου που αφορά στη βελτίωση της Λεωφόρου Μιχαλάκη Κυπριανού στην Πέγεια, Τμήμα Ι. Ο χρόνος αποπεράτωσης των εργασιών είναι 18 μήνες. Ως ημερομηνία έναρξης του Συμβολαίου ορίστηκε η σημερινή μέρα και η λήξη του προγραμματίζεται για την 25η  Δεκεμβρίου 2023.

Το ποσό του Συμβολαίου ανέρχεται στα 3.3 εκατομμύρια ευρώ, πλέον ΦΠΑ και το έργο χρηματοδοτείται από τον Δήμο Πέγειας.

Οι εργασίες που αρχίζουν σήμερα περιλαμβάνουν εκσκαφές και επιχωματώσεις, εργασίες για την απορροή των όμβριων υδάτων, μετακινήσεις και επεκτάσεις δικτύων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, κατασκευή οδοστρώματος, κατασκευή πεζοδρομίων, κατασκευή χώρων στάθμευσης και εφαρμογή οδικής σήμανσης.

Με την ανακοίνωση της αναδόχου εταιρείας εκφράζεται λύπη για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκύψει και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Η βελτίωση της Λεωφόρου αποτελούσε μία από τις κύριες προτεραιότητες, τόσο του Δημάρχου, όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά από επίμονες προσπάθειες πέντε χρόνων, αποφασιστικότητα και έντονες παραστάσεις σ’ όλες τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, κατέστη δυνατή η προώθηση και υλοποίησή της.