Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και λήφθηκαν, μεταξύ άλλων αποφάσεις που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την συνεισφορά προς αυτήν για το «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027».

 Συγκεκριμένα το Υπουργικό, ενέκρινε τον καθορισμό ενιαίου ποσοστού συνεισφοράς  15%, προς τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης  για έργα της προγραμματικής περιόδου 2021-2027 που συγχρηματοδοτούνται από τα Προγράμματα «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» και «Θάλασσα, Αλιεία και Υδατοκαλλιέργεια 2021-2027».

Με το ενιαίο ποσοστό συνεισφοράς, εκφράζεται έμπρακτα η κυβερνητική πολιτική για άμεση προώθηση, υλοποίηση όλων των έργων που περιλαμβάνονται στα πιο πάνω προγράμματα, ανεξαρτήτως της φύσης τους, δεδομένου ότι αυτά επιλέχθηκαν ως προτεραιότητες, πολιτικές της ΕΕ, μετά από σειρά διαβουλεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη βάση συγκεκριμένων στόχων και κριτηρίων στην ανακοίνωση της προεδρίας.

Σημειώνεται ότι πρόκειται και για προγραμματισμό που περιλαμβάνεται στο σχέδιο «Κύπρος το Αύριο».

 Επίσης το Υπουργικό ενέκρινε καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των Παροικιακών Σχολείων του Ηνωμένου Βασιλείου ύψους 120.000 ευρώ αλλά και την  απόφαση του ΔΣ του ΟΚΥΠΥ για διορισμό του κ. Κύπρου Σταυρίδη στη θέση του Γενικού (Εκτελεστικού) Διευθυντή του Οργανισμού των Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.