Συμβουλές για απλές καθημερινές συνήθειες οι οποίες με προγραμματισμό και έρευνα αγοράς μπορούν να εξοικονομήσουν ένα σημαντικό ποσοστό από το μηνιαίο προϋπολογισμό μιας οικογένειας, έδωσε μέσω της εκπομπής ΑΤΖΕΝΤΑ στο ραδιόφωνο ACTIVE, o Διευθυντής προστασίας καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιώργης.

Με μικρές καθημερινές εξοικονομήσεις μπορούμε να αντισταθούμε στην εκτόξευση της ακρίβειας αναφέρει ο κύριος Καραγιώργης, λέγοντας ότι, οι καταναλωτές μπορούν να δημιουργήσουν οι ίδιοι τις στρατηγικές τους και ειδικά τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα.

Συνέστησε να καταγράφονται οι ανάγκες σε μια λίστα, να γίνεται έρευνα αγοράς για παράδειγμα ποιο πρατήριο έχει τα φθηνότερα καύσιμα μέσα από το παρατηρητήριο τιμών. Να αντικατασταθούν ανέφερε, προϊόντα και υπηρεσίες με φθηνότερες επιλογές και στα προϊόντα να γίνεται σύγκριση στις τιμές, τις μάρκες, τα μεγέθη  συσκευασιών , αλλά να εστιάζουν και στις προσφορές.

«Μπορούμε να περιορίσουμε τη μετάβαση στα καταστήματα, κάτι που βοηθά να γίνονται λιγότερες αγορές, αλλά και εξοικονομεί και καύσιμα».

Ο κύριος Καραγιώργης κάλεσε τους καταναλωτές να συμβουλεύονται το Παρατηρητήριο Βασικών Καταναλωτικών Αγαθών στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή και να αρχίσουν να αξιοποιούν τις κάρτες ανταμοιβής υπεραγορών και καταστημάτων, κάτι που θα συμβάλει δραστικά σε εξοικονομήσεις.