Θέμα για τα υψηλά επιδόματα που λαμβάνουν από την Πολιτεία λειτουργοί του τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας αλλά και για την αναγκαιότητά τους, τίθεται από κύκλους που πρόσκεινται στον κλάδο.

Είναι ενδεικτικό ότι επτά υψηλόμισθα και υψηλόβαθμα στελέχη των Αεροναυτιλιακών Υπηρεσιών της Δημοκρατίας, λαμβάνουν μηνιαίως επιπλέον ποσό της τάξεως των 400 ευρώ, που δικαιολογείται ως «επίδομα αναμονής και κλήσεων».

Οι υπάλληλοι που παίρνουν αυτό το επίδομα είναι επτά στο σύνολό τους. Πρόκειται για τον πρώτο λειτουργό των αεροπορικών κινήσεων της Υπηρεσίας Αεροναυτιλίας, καθώς και άλλους έξι ανώτερους λειτουργούς Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας (Μονάδα Ασφάλειας Πτήσεων). Με άλλα λόγια, οι δικαιούχοι είναι υψηλά αμειβόμενα μέλη του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, με μισθολογικές κλίμακες Α13 και πάνω, από 51 χιλιάδες ευρώ ετήσιο ακαθάριστο μισθό.

Όπως πληροφορούμαστε, τα εν λόγω πρόσωπα συμπεριλαμβάνονται σε πρόγραμμα «αναμονής κλήσεων» που καταρτίζεται κάθε μήνα. Στην ουσία τα εν λόγω στελέχη της Μονάδας Ασφάλειας Πτήσεων καλούνται να είναι σε ετοιμότητα εκτός ωρών εργασίας προκειμένου να απαντούν τηλεφωνικές κλήσεις από αρμόδιες υπηρεσίες. Κι αυτό σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε θέμα ασφαλείας ή παρεμφερές ζήτημα το οποίο χρήζει χειρισμού.

Το υπό αναφορά πρόγραμμα αποστέλλεται μηνιαίως σε όσες υπηρεσίες πιθανόν να χρειαστούν να επικοινωνήσουν με τους εν λόγω λειτουργούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σύμφωνα με πηγή του «Φ», το υπό συζήτηση επίδομα αποφασίστηκε να καταβάλλεται λίγα χρόνια μετά από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Ο λόγος για το τρομοκρατικό κτύπημα σε βάρος των ΗΠΑ και συγκεκριμένα την επίθεση στο παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου (Νέα Υόρκη).

Συγκεκριμένα, φέρεται να κρίθηκε απαραίτητο όπως υπάρξει καλύτερος συντονισμός επί 24ωρου βάσεως. Ακολούθησε σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αρχικά το επίδομα ανερχόταν σε 200 λίρες, ενώ με τις ανάλογες προσαρμογές πλέον αγγίζει τα 400 ευρώ.

Περί αναγκαιότητας

Εγείρονται ερωτήματα κατά πόσον είναι απαραίτητο ένα τέτοιο επίδομα από τη στιγμή που στην προκειμένη οι δικαιούχοι του είναι υψηλόβαθμοι λειτουργοί. «Γνωρίζουμε ότι κάτοχοι υψηλών και διευθυντικών θέσεων, ακόμα και στον δημόσιο τομέα, καλούνται πολύ συχνά εκτός ωρών εργασίας να εκτελέσουν καθήκοντα, χωρίς να αμείβονται επιπλέον. Είναι στη φύση της εργασίας τους να προσφέρουν υπηρεσίες κι εκτός ωραρίου. Γι’ αυτό, άλλωστε, είναι υψηλόμισθοι και λαμβάνουν υπεύθυνα πόστα» επεσήμανε άτομο με καλή γνώση του ζητήματος. 

Από εκεί και πέρα, σχολιάζεται ότι τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όπως ανέφερε στον «Φ» αρμόδιο πρόσωπο, η Πολιτική Αεροπορία έχει στις τάξεις της κι άλλα διευθυντικά στελέχη που είναι σε ετοιμότητα εκτός ωρών εργασίας, απαντώντας τηλεφωνήματα και ασχολούμενα συνεχώς με ζητήματα της υπηρεσίας, χωρίς όμως να λαμβάνουν οποιοδήποτε επίδομα. Το ίδιο άτομο μάς μίλησε για επίγειες υπηρεσίες όπως η Υπηρεσία Ασφαλείας Πολιτικής Αεροπορίας που ασχολούνται με την ασφάλεια, κάνοντας λόγο για εξίσου απαιτητικά καθήκοντα. Και σχολίασε: «Υπάρχουν άτομα που καθημερινά καλούνται να απαντούν τηλέφωνα και να δίδουν συμβουλές και οδηγίες, ωστόσο, δεν λαμβάνουν οποιοδήποτε επίδομα».

Καρούσος: «Από το 2006»

Ο «Φ» επικοινώνησε με τον υπουργό μεταφορών, Γιάννη Καρούσο, θέτοντας υπ’ όψιν του το ζήτημα με το επίδομα των 400 ευρώ. Ο κ. Καρούσος δεν θέλησε να επεκταθεί ή να υπεισέλθει σε διαδικασία σχολιασμού. Αρκέστηκε να αναφέρει ότι με το ζήτημα έχει ήδη ασχοληθεί, προσθέτοντας ότι το εν λόγω επίδομα άρχισε να καταβάλλεται σε συγκεκριμένους λειτουργούς από το 2006 με έγκριση του τότε Υπουργικού Συμβουλίου. Εξήγησε ότι η πιο πάνω απόφαση λήφθηκε μετά από το τρομοκρατικό κτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, αφού κρίθηκε πως υπήρχε ανάγκη για λήψη μέτρων με στόχο τον καλύτερο συντονισμό επί 24ώρου βάσεως.

Εξειδικευμένο προσωπικό

Σε ό,τι αφορά τα άλλα ειδικά επιδόματα που αφορούν το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, ξεχωρίζει η περίπτωση που έχει να κάνει με το εξειδικευμένο προσωπικό της Μονάδας Ασφάλειας Πτήσεων. Πρόκειται για 12 τεχνικούς (χειριστές/μηχανικοί αεροσκαφών), οι οποίοι λαμβάνουν ένα επίδομα της τάξεως των 1.000 ευρώ. Μέχρι το 2018 το ανάλογο ποσό ανερχόταν στα 500 ευρώ.

Όπως μας αναφέρθηκε από καλά ενημερωμένη πηγή μας, το εν λόγω επίδομα κρίθηκε απαραίτητο προκειμένου να καλυφτεί η μεγάλη μισθολογική διαφορά μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Εξήγησε ότι πολλοί τεχνικοί με τα προαναφερθέντα προσόντα επέλεγαν να εγκαταλείψουν το δημόσιο λόγω του γεγονότος ότι λάμβαναν κατά πολύ υψηλότερες απολαβές. «Η μοναδική λύση για να μπορέσει να συνεχιστεί το έργο της Μονάδας Ασφάλειας Πτήσεων απρόσκοπτα ήταν να καλυφτεί η διαφορά αυτή, κάτι που γίνεται σε ικανοποιητικό βαθμό με αυτό το επιπλέον επίδομα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα των 500 ευρώ άρχισε να καταβάλλεται το 2018, ενώ διπλασιάστηκε το επόμενο έτος.