Τις εργασίες του συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2022» θα κηρύξει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του διευθυντή του γραφείου Τύπου του Προέδρου, Ανδρέα Ιωσήφ, η κήρυξη των εργασιών του συνεδρίου αναμένεται να γίνει σήμερα το πρωί.

Στις 8 το βράδυ, o Πρόεδρος θα παραθέσει δείπνο στο προεδρικό μέγαρο με την ευκαιρία του συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2022».Όπως σημειώνεται στη δήλωση του κ. Ιωσήφ, ο τομέας της ναυτιλίας αποτελεί διαχρονικά έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της κυπριακής οικονομίας, με μια συνεισφορά που αγγίζει το 7% του ΑΕΠ, τα τελευταία χρόνια. Το κυπριακό νηολόγιο αποτελεί το 3ο μεγαλύτερο στην Ευρώπη και το 11ο μεγαλύτερο διεθνώς, με την περαιτέρω μεγέθυνσή του να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Επιπρόσθετα, την Τρίτη, 11 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραλάβει την ετήσια έκθεση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 Υφ. Ναυτιλίας: Πρόσω Ολοταχώς για One-Stop-Shipping-Shop

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρέστη σε δεξίωση στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2022», στη Λεμεσό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παρέστη χθες βράδυ σε δεξίωση, στη Λεμεσό, που παρατέθηκε με την ευκαιρία του Συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2022».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απένειμε στον Χρίστο Μαυρέλλη το Βραβείο Προσωπικότητας της Κυπριακής Ναυτιλίας.

Εξάλλου, στο περιθώριο της δεξίωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε χωριστές συναντήσεις με την Ευρωπαία Επίτροπο Μεταφορών Αντίνα Βάλεαν και τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Κίτακ Λιμ.