Η ετήσια σύσκεψη των αρχηγών διπλωματικών αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας περιλάμβανε σειρά συναντήσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Πρόεδρο της Βουλής και άλλους θεσμικούς αξιωματούχους.

Στη διάρκεια του διημέρου 24-25 Ιουλίου οι Κύπριοι διπλωμάτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να συζητήσουν όλα τα κρίσιμα θέματα που βρίσκονται στην διπλωματική ατζέντα, και αφορούν τόσο το Κυπριακό όσο και άλλα ζητήματα όπως είναι η οικονομία.

Κατά την πρώτη ημέρα των επαφών τους οι Κύπριοι διπλωμάτες έτυχαν ενημέρωσης για τις προτεραιότητες και τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής από τον Υπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κόμπο. Σε αυτό το πλαίσιο, έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων στην παρουσία και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Κυριάκου Κούρου που έχει και τον γενικό συντονισμό της σύσκεψης, με βασικό γνώμονα την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των βασικών πυλώνων της εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι Αρχηγοί των Διπλωματικών Αποστολών είχαν, μεταξύ άλλων, την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα οικονομίας από τον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό, τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνο Ηροδότου και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Invest Cyprus κ. Ευγένιο Ευγενίου. Ενημέρωση έγινε και από τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Ιωάννου και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες και αρμόδιους φορείς, για θέματα μετανάστευσης. Επίσης ενημέρωθηκαν για θέματα άμυνας από τον ΥΠΑΜ και τον αρχηγό ΓΕΕΦ.

Οι Κύπριοι διπλωμάτες έγιναν, επίσης, δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου. Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής, κατά τη συνάντηση, η κ. Δημητρίου σημείωσε την αγαστή συνεργασία μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Υπουργείου Εξωτερικών, τηρουμένης της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, τονίζοντας τη σημασία της αλληλοτροφοδότησης και του συντονισμού με γνώμονα το καλό και συμφέρον της Κύπρου. Η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε τον πολύ σημαντικό ρόλο της διπλωματίας για τη θωράκιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.