Η Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ) και Ειδική Αντιπρόσωπος της Συνέλευσης για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Ειρήνη Χαραλαμπίδου, παρέστη σε εκδήλωση για την Τελετή Υπογραφής της Κοινής Δήλωσης για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της ανάκτησης περιουσιακών στοιχείων και της χρήσης της ψηφιοποίησης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στο περιθώριο των εργασιών του 30ου Υπουργικού Συμβουλίου του ΟΑΣΕ στα Σκόπια.

Στη συνάντηση παρέστησαν και υπέγραψαν την Κοινή Δήλωση ο Προεδρεύων του ΟΑΣΕ, Υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Bujar Osmani, ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας, κ. Ivica Dačić, ο Υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, κ. Elmedin Konaković, ο Υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, κ. Filip Ivanović και ο Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών της Αλβανίας, κ. Igli Hasani.

Το σκεπτικό της Κοινής Δήλωσης παρουσίασε η Ειδική Αντιπρόσωπος του Προεδρεύοντος του ΟΑΣΕ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κα Anita Ramasastry ενώ καλωσόρισε την παρουσία της κας Χαραλαμπίδου στην εκδήλωση κάνοντας αναφορά και στη σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε, δράση της ως Ειδικής Αντιπροσώπου της ΚΣ ΟΑΣΕ για την πάταξη της διαφθοράς.

H κα Χαραλαμπίδου ανταποκρινόμενη εξέφρασε ικανοποίηση για την υπογραφή της Κοινής Δήλωσης και για την προοπτική επίτευξης προόδου στον κρίσιμο τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς μέσω της ψηφιοποίησης και της ανάκτησης περιουσιακών στοιχείων. Ανέφερε επίσης ότι η Κοινή Δήλωση αποτελεί σημαντικό βήμα για την συλλογική προσπάθεια πάταξης της διαφθοράς.