Δημόσια επίθεση κατά της ηγεσίας του ΔΗΣΥ εξαπέλυσε μέσω ανάρτησης του ο νομικός σύμβουλος του κόμματος και μέλος του Πολιτικού Γραφείου Κρις Τριανταφυλλίδης. Στην μακροσκελή τοποθέτηση του, χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του κόμματος μετά τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου ως ανακριβή και ότι ψηφοφορία δεν έγινε για να γνωρίζει κάποιος, όπως αναφέρει με ποια πλειοψηφία εγκρίθηκε η εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου.

Προσθέτει ακόμα πώς ο ίδιος τοποθετήθηκε έντονα εναντίον, υποδεικνύοντας μάλιστα πώς η διαφωνία του ήταν και πολιτική και νομική. «Γνωμάτευσα γραπτώς ότι οφείλουν να στηθούν εσωκομματικές κάλπες. Η γνωμάτευση αγνοήθηκε», αναφέρει. Αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του: «Η ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ για τα τεκτενομενα κατά τη συνεδρίαση του την 20/12/2023 είναι, επιεικώς, ανακριβής. ΟΦΕΙΛΕ να αναφέρει ότι υπήρξαν διαφωνούντες με την εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου.

Ψηφοφορία δεν έγινε άρα ουδείς γνωρίζει με ποια πλειοψηφία ληφθηκε η απόφαση από το Πολιτικό Γραφειο. Ο υποφαινόμενος τοποθετήθηκα εναντίον έντονα. Ανάφερα τις απόψεις μου στο αρμόδιο Πολιτικό Όργανο του Κόμματος ως είχα υποχρέωση και ανάφερα μάλιστα ότι θα τις δημοσιοποιήσω. Άρα ουδέν πρόβλημα με τη παρούσα ανάρτηση. Διαφώνησα τόσο επι του Πολιτικού ζητήματος όσο και επι του νομικού. Σχετικά με το πρώτο υποστήριξα ότι όφειλε ο ΔΗΣΥ,μετά τον «βιασμό» του Φεβρουαρίου του 2023 αγέρωχα και υπερήφανα να διεκδικήσει τις εκλογές χωρίς συνεργασίες. Εξήγησα γιατί με λεπτομέρεια και δεν είναι της παρούσης να αναφερθώ. Αναφέρω μόνο ότι ο Συναγερμικος πολύ δύσκολα θα συμπράξει τώρα με Κόμματα που στις Προεδρικές Εκλογές συμμετείχαν στον «βιασμο» του μαζί με τους εκ των έσω συμμετέχοντες.

Είναι καιρός να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Αναφορικά με το Νομικό ζήτημα μου ζητήθηκε από την Ηγεσία του Κόμματος ( και αλλά στελέχη σε σύσκεψη το Σάββατο 16/12 ) γνωμάτευση σχετικά με τις πρόνοιες τους Καταστατικού όταν διεκδικούν θέση Δημάρχου, Αντιδημάρχου και Περιφερειάρχη περισσότερα από ένα μέλος του Κόμματος στον ίδιο Δήμο η Περιφέρεια. Γνωματευσα γραπτώς ότι οφείλουν να στηθούν εσωκομματικές κάλπες. Η γνωμάτευση ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ. Ομοίως ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ και το αίτημα μου να δημοσιοποιηθεί η γνωμάτευση μου στα μέλη του Πολιτικού Γραφείου πριν τη συνεδρίαση του.

Αποτέλεσμα: Τα μέλη του τοποθετούντο χωρίς να γνωρίζουν την,κατά τη γνώμη μου, ορθή νομικά διαδικασία. Ακολουθηται επομένως λανθασμένη,κατά τη γνώμη μου, νομική διαδικασία τουλάχιστον σε κάποιους Δήμους. Ο ΔΗΣΥ μετά το «σχίσμα» του Φεβρουαρίου του 2023 πρέπει να ξαναγίνει Κόμμα. Αυτό θα πραγματοποιηθεί όχι με ευχολογια, παρακάλια, παραπομπές σε …παππούδες και λόγια που στοχεύουν να συγκινήσουν. Θα πραγματοποιηθεί αρχίζοντας και πάλι από τα βασικά. Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ και η ΤΗΡΗΣΗ του Καταστατικού του όπως είναι γραμμένο και όχι όπως βολεύει τον καθ ένα να το επικαληται, είναι η απαραίτητη αρχή.

Αυτό με βάση την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου ΔΕΝ έγινε και η απόφαση βόα από αντικανονικά. Γιατί η παρούσα δημοσιοποίηση ;; Φτάνει πια με τα παίγνια ( έκφραση του μακαριστού Αλεκου Μαρκίδη) για την εξυπηρέτηση προσωπικών επιδιώξεων, μεθοδεύσεων και ατζεντών. Ούτε από κάποιους στη πρώτη γραμμή (όχι όλων) αλλά ούτε και από κάποιους από πίσω που «κινούν τα νήματα.»

Τοποθετούμαι δημόσια χωρίς ψευδό νήμα,όπως κάνω πάντοτε για να ξέρετε ποιος τα λέει αν θέλετε να μου «επιτέθητε»».

Στην ανάρτηση απάντησε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Ξένια Κωνσταντίνου. «Χρίστο μου, η απόφαση λήφθηκε μετά που ακουστηκαν όλοι κ ο Πρ. Αβέρωφ εισηγήθηκε να εγκριθεί η απόφαση πράγμα που έγινε. Η δική σου θέση αφορούσε στην πολιτική σου διαφωνία αναφορικά με την απόφαση για επίτευξη συνεργασιών.

Είναι απόλυτα σεβαστή. Αλλά ειχε ηδη ληφθεί 6 μήνες πριν», σημείωσε Ο Νικόλας Λιασίδης, επίσης μέλος του ΠΓ, έγραψε: «Ο ΔΗΣΥ κοιτάζει μπροστά και με καθαρή σκέψη και επιλογές νίκης θα πορεύτει στις εκλογές της Τ.Α και με συνεργασίες όπου χρειασθεί. Η αυτοπομόνωση, η διατήρηση της εσωστρέφειας και το αυτομαστίγωμα π προτείνατε σήμερα δεν αποτελούν επιλογή για τον ΔΗΣΥ».