Την πρόθεση του να συγκαλέσει σύσκεψη με τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Δήμαρχο Πάφου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και των ενεργειών ενδυνάμωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, απαντώντας θετικά στο αίτημα του Φαίδωνα Φαίδωνος.

Οι σοβαρές εγκληματικές ενέργειες των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην Κυβέρνηση, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να διαμηνύει πως «οι πολίτες μας πρέπει και μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς».

Στο περιθώριο επίσκεψής του στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στη Λευκωσία, ερωτηθείς αν θα μεταβεί στην Πάφο, κατόπιν της πρόσκλησης που του απηύθυνε ο Δήμαρχος της πόλης, ο κ. Χαρτσιώτης ανέφερε ότι έχει ήδη συζητήσει με τον Αρχηγό Αστυνομίας το θέμα και αναμένεται να συναντηθεί τις επόμενες μέρες στο γραφείο του με τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος.

Σε επικοινωνία του philenews με τον δήμαρχο Πάφου, ο κ. Φαίδωνoς ανέφερε πως δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής αποδέκτης πρόσκλησης, ενώ εξέφρασε την ετοιμότητά του να συμβάλει στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Υπό το φως των τριών εγκληματικών ενεργειών σε βάρος μελών των διωκτικών Αρχών, ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε ότι απαιτείται άμεση αντίδραση με πρώτη κίνηση την εξουδετέρωση των 4-5 μεγάλων εμπόρων ναρκωτικών στην επαρχία Πάφου, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να γίνει σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Δικαιοσύνης στην Πάφο, το συντομότερο δυνατό.

Κληθείς να σχολιάσει γιατί παρατηρείται έξαρση της εγκληματικότητας στην πόλη του, ο κ. Φαίδωνας ανέφερε ότι η Πάφος έχει 1.6 εκατ. τουρίστες, αρκετοί εκ των οποίων είναι χρήστες ναρκωτικών, ενώ η πόλη έβγαλε όνομα στο θέμα της διακίνησης ναρκωτικών.

Υπέδειξε ακόμη ότι η έλλειψη πολιτικής βούλησης και η ανικανότητα σε καίριες θέσεις στην Αστυνομία ευθύνονται για την έξαρση του προβλήματος.