Η μάχη για τον Δήμο Λευκωσίας αρχίζει από νωρίς. Η εξαγγελία της υποψηφιότητα του Παναγιώτη Μέντζη, ιδιοκτήτη γνωστής ταβέρνα στην Λευκωσία και η στήριξη του από το κίνημα Οικολόγων, έβαλε στην εξίσωση των εκλογών για το Δήμο Λευκωσίας έναν νέο δεδομένο.

Το πώς αυτό θα λειτουργήσει στο τέλος της ημέρας, θα φανεί στην κάλπη. Αυτό που δεν αλλάζει, είναι η μεγάλη μάχη των άλλων δύο υποψηφίων. Νίκος Τορναρίτης και Χαράλαμπος Προύνζος μπαίνουν σιγά- σιγά στα βαθιά της προεκλογικής, επιστρατεύοντας ο καθένας τα δικά του όπλα.

Ο Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος ανακοινώθηκε και πρώτος ως υποψήψιος, έχοντας την στήριξη του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και τη ΔΗΠΑ, ετοιμάζεται για την επίσημη εξαγγελία τη υποψηφιότητας του, η οποία είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 20 Απριλίου το πρωί. Μαζί με την επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας θα γίνει παρουσίαση και του πρώτου μέρους των προγραμματικών του θέσεων για τον νέο Δήμο της πρωτεύουσας.

Ταυτόχρονα, όπως πληροφορούμαστε, θα εγκαινιάσει και το επιτελείο του, το οποίο θα βρίσκεται στην λεωφόρο Μακαρίου στην γωνιά με την οδό Ζήνωνος.Ο Νίκος Τορναρίτης εδώ και πάρα πολύ καιρό βρίσκεται σε συνεχή περιοδεία, πραγματοποιώντας επαφές με οργανωμένα σύνολα τους Δήμου, καθώς και συναντήσεις με διάφορους φορείς.

Πρώτη μεγάλη συγκέντρωση Προύντζου

Την πρώτη μεγάλη του προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης ο Χαράλαμπος Προύντζος. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος, ο οποίος τυγχάνει τη στήριξη ου ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ, παρουσίασε τους πυλώνες του οράματος του, για μια καλύτερη, όπως ανέφερε, βιώσιμη, πράσινη και σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, με αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της, κίνητρα για τους επισκέπτες και ελκυστικές ευκαιρίες για τους επενδυτές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του επιτελείου του, σε έξι πυλώνες, με 40 στόχους και πέραν των 300 δράσεων, ο Χαράλαμπος Προύντζος, σκιαγράφησε τις προτεραιότητες και τον τρόπο διοίκησης του, για μια Λευκωσία της υγιούς επιχειρηματικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης, μια πρωτεύουσα των πανεπιστημίων, της έρευνας και καινοτομίας, μια Λευκωσία μητρόπολη ιστορίας, πολιτισμού και εμπειριών, μια συμπεριληπτική πόλη που νοιάζεται, μια πράσινη πόλη, μια έξυπνη, δημοκρατική και αποτελεσματική Λευκωσία.

Σύμφωνα με το επιτελείο του, στη στρατηγική του Χαράλαμπου Προύντζου καταγράφονται στόχοι ενεργειακής αυτονομίας της Λευκωσίας, με ηλεκτρικό τραμ, ηλεκτρικά λεωφορεία, διεύρυνση του δικτύου ηλεκτρικών φορτιστών και μείωση του ενεργειακού κόστους. Περιλαμβάνεται εφαρμογή της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, με χρήση λεωφορείων, πολυώροφους χώρους στάθμευσης, δίκτυο ποδηλατοδρόμων και σκούτερ, καθώς και mobility hubs.

«Το ΝicosiaApp είναι η καινοτομία που επιθυμεί να εφαρμόσει ο Χαράλαμπος Προύντζος για ψηφιακή εξυπηρέτηση των Δημοτών, ενημέρωση των επιχειρήσεων, των επενδυτών και των επισκεπτών, ασφάλεια σε κάθε γειτονιά, καθώς επίσης μείωση της γραφειοκρατίας και αύξηση της παραγωγικότητας στην προσπάθεια της επιτυχούς μεταρρύθμισης, με διαφάνεια και λογοδοσία», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Λίγο απ΄όλα η ΕΔΕΚ

Χαράλαμπο Προύντζο για τη Δημαρχία Λευκωσίας και Κωσταντίνο Γιωρκάτζη για περιφερειάρχη Λευκωσίας, καθώς και την Στέλλα Σουρμελή για αντιδήμαρχο Στροβόλο αποφάσισε να στηρίξει η ΕΔΕΚ, κράτωντας ουσιαστικά ισορροπίες συνεργασίες με όλους τους πολιτικούς χώρους.

Εξήγγειλε για Δήμαρχος Μόρφου η Αντιγόνη Παπαδοπούλου

Την υποψηφιότητα της για τον κατεχόμενο Δήμο της Μόρφου εξήγγειλε και επίσημα χθες η Αντιγόνη Παπαδοπούλου. «Με ψηλό αίσθημα ευθύνης και όρεξη για σκληρή δουλειά, καταθέτω την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου, για τη Δημαρχία της κατεχόμενης Μόρφου», αναφέρει σε γραπτή δήλωση της, σημειώνοντας πώς, καταθέτει ως συμβόλαιο τιμή της εμπειρία της στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως Δημοτική Σύμβουλος Στροβόλου και Δήμαρχος Μόρφου. «Ως μαχητική πολιτικός, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ως επιστήμονας –χημικός, με 23άχρονη διευθυντική καριέρα στον ιδιωτικό τομέα. Ως ενεργός πολίτης, με ενσυναίσθηση κι αγάπη στον τόπο και τον άνθρωπο», αναφέρει.

Αναρτήθηκαν οι εκλογικοί κατάλογοι

Οι συμπληρωματικοί εκλογικοί κατάλογοι της 2ας Απριλίου 2024 αναρτήθηκαν για επιθεώρηση και τυχόν ενστάσεις από κάθε ενδιαφερόμενο πρόσωπο, αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως σημειώνεται, αυτοί θα εκτίθενται καθημερινά για επιθεώρηση, για διάστημα δέκα ημερών, από σήμερα μέχρι και τις 15 Απριλίου 2024, στα Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων, στα Γραφεία των οικείων Δήμων ή στο Γραφείο / κατοικία του οικείου Κοινοτάρχη κάθε ενορίας ή κοινότητας ξεχωριστά.

Μετά την παρέλευση της πιο πάνω προθεσμίας, συνεχίζει η ανακοίνωση, καμία ένσταση δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Οι συμπληρωματικοί εκλογικοί κατάλογοι θα καταστούν οριστικοί και θα ενσωματωθούν στον μόνιμο και τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς των προσεχών εκλογών.

Ως εκ τούτου, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως επιθεωρήσουν έγκαιρα τους συμπληρωματικούς εκλογικούς καταλόγους για τυχόν ενστάσεις, με σκοπό τις δέουσες διορθώσεις.
Σημειώνεται, επίσης, ότι τα εκλογικά βιβλιάρια των εκλογέων θα ετοιμασθούν και θα διαβιβασθούν στους οικείους Κοινοτάρχες πριν το τέλος Απριλίου, από όπου θα μπορούν να τα παραλάβουν οι εκλογείς ή οι οικείοι τους.