Μήνυμα ετοιμότητας έστειλε πριν από λίγο μέσω οπτικού υλικού που δημοσιεύτηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο εκπρόσωπος Τύπου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, αντιναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι.

Στη σύντομη τοποθέτησή του αναφέρει ότι το Ιράν προέβη σε σοβαρή και επικίνδυνη κλιμάκωση, αναφερόμενος σε «ιρανικά φονικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είναι σε πορεία για το Ισραήλ».

Προσθέτει ότι το Ισραήλ είναι στο υψηλότερο σημείο ετοιμότητας και ότι οι ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούν σε πλήρη ισχύ για να υπερασπιστούν το κράτος και το λαό του Ισραήλ.

Οι ακριβείς τοποθετήσεις του : «Το Ιράν έχει εξαπολύσει μια ευθεία επίθεση από ιρανικό έδαφος εναντίον του Ισραήλ. Παρακολουθούμε στενά τα ιρανικά φονικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είναι σε πορεία για το Ισραήλ κι έχουν σταλθεί από το Ιράν. Αυτή είναι μια σοβαρή και επικίνδυνη κλιμάκωση. Οι αμυντικές και επιθετικές μας ικανότητες είναι στο υψηλότερο σημείο ετοιμότητας προ αυτής της μεγάλης κλίμακας επίθεσης από το Ιράν. Μαζί με τους συμμάχους μας, οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) επιχειρούν σε πλήρη ισχύ για να υπερασπιστούν το κράτος του Ισραήλ και τον λαό του Ισραήλ. Αυτή είναι μια αποστολή που είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να εκπληρώσουμε».

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 23:00, σε μήνυμα των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ (Israel Defence Forces –IDF), σημειωνόταν ότι το σύστημα αεροπορικής άμυνας της χώρας μαζί με μαχητικά αεροσκάφη της Ισραηλινής Αεροπορίας (IAF) και το ναυτικό είναι σε αποστολή στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο.