Το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία ‘Ανχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, και την Τετάρτη το πρωί θα συναντήσει διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

‘Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η κ. Ολγκίν θα συνεχίσει επίσης κατά την επίσκεψή της τις συναντήσεις της με την κοινωνία των πολιτών και με άτομα από τον επιχειρηματικό κόσμο σε όλο το νησί.

Το απόγευμα της Τρίτης η κ. Ολγκίν είχε συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ. Είχε επίσης συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα, και τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν (DG REFORM), Μάριο Νάβα.

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ είχε επίσης επαφές σε Βερολίνο και Παρίσι ενώ προηγήθηκε μετάβαση σε Αθήνα, Λονδίνο και Άγκυρα.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε προχθές ότι η ερχόμενη εβδομάδα είναι σημαντική για το Κυπριακό καθώς έρχεται στην Κύπρο η κ. Ολγκίν και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν τέτοια δεδομένα «που θα μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για επανέναρξη των συνομιλιών»

ΚΥΠΕ