Τέλος στα σενάρια που θέλουν το όνομα του να παίζει για το Υφυπουργείο Μετανάστευσης, επιχειρεί να θέσει με γραπτή δήλωσή του, ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ουδέποτε ενδιαφέρθηκε και ουδέποτε ζήτησε υπουργοποίηση και ουδέποτε ο Πρόεδρος του υποσχέθηκε κάτι τέτοιο.

Χαρακτηρίζει μάλιστα κακόβουλες τις φήμες, που σκοπό έχουν να πλήξουν την υποψηφιότητά του για επανεκλογή στο Δήμο Στροβόλου.

Αυτούσια η δήλωση Παχαραλάμπους:

Τις τελευταίες ώρες διαδίδονται σενάρια για δήθεν υπουργοποίησή μου.

Ουδέν αναληθέστερο.

Ουδέποτε ενδιαφέρθηκα για κάτι τέτοιο, ουδέποτε ζήτησα οτιδήποτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και ουδέποτε μου έχει υποσχεθεί υπουργοποίηση. Η σχέση μας δεν βασίζεται στη λογική του πάρε-δώσε. Ξέρω, δεν συνηθίζεται στην κομματική ζωή της Κύπρου, αλλα η δική μου υποστήριξη προς τον Πρόεδρο δεν μπήκε στη λογική των ανταλλαγμάτων.

Οι κατευθυνόμενες αυτές φήμες κατασκευάζονται κακόβουλα, με μοναδικό στόχο να πλήξουν την υπερκομματική, ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου.

Μοναδική μου έγνοια είναι ο Στρόβολος. Συνεχίζουμε έναν αγώνα μεγάλο και καθαρό. Χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, χωρίς μεσάζοντες, χωρίς ανταλλάγματα. Και με το χέρι στην καρδιά, διαβεβαιώνω τους Στροβολιώτες ότι μοναδική μου εξάρτηση είναι η αγάπη μου για το Στρόβολο.