Δεν θεωρεί ότι η Νομική Υπηρεσία τουλάχιστον, από τότε που ανέλαβε ο ίδιος τα ηνία, έχει κάνει κάτι το οποίο δεν ήταν σωστό, δήλωσε την Πέμπτη, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του Θανάση Νικολάου.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, εξερχόμενος του Ανώτατου Δικαστηρίου και ερωτηθείς σχετικά με τον διορισμό νέων ανακριτών και τη μη αντίδραση και σχολιασμό από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι «ενημερώσαμε πλήρως τον Προέδρο της Δημοκρατίας για το θέμα». Σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μέσω του Υπουργικού Συμβουλίου, έχει διορίσει ποινικούς ανακριτές. «Πρέπει να αφεθούν αυτοί να κάνουν τη δουλειά τους, δεν θεωρώ ότι η Νομική Υπηρεσία τουλάχιστον, επί της εποχής που εμείς αναλάβαμε τα ηνία, έχει κάνει κάτι το οποίο δεν ήταν σωστό», ανέφερε.

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι δεν υπάρχουν ευθύνες όσον αφορά στη Νομική Υπηρεσία, ανέφερε ότι «δεν είμαι εδώ για να αποδώσω ευθύνες σε οποιοδήποτε». Υπάρχουν οι ποινικοί ανακριτές, οι οποίοι έχουν διοριστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, είπε, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου για τα θέματα εγκληματικότητας, και την καταχώριση σήμερα της υπόθεσης για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, και ερωτηθείς αν επιθυμούσε να σχολιάσει κάτι σχετικά με την υπόθεση, είπε ότι είναι πάγια τακτική «να μην σχολιάζουμε οποιαδήποτε υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια». Επανέλαβε, «το τετριμμένο», όπως είπε, ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον από αρμόδιο δικαστήριο.