Το θεατρικό έργο «Αυτό είναι» της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου κάνει ραδιοφωνική πρεμιέρα το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 6μ.μ.

«Μη με χτυπάτε άλλο» Η φωνή του Άλκη. Ξεκινά κανείς από μιαν ήττα: η βία και το μίσος είναι μάταια πράγματα. Ένας κλυδωνιζόμενος κόσμος στον οποίον η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμιάν αξία είναι ένα σύμπαν μετέωρο. Ζούμε σ᾽ αυτόν τον κόσμο. Πρόκειται αναμφίβολα για έναν αγώνα επιβίωσης.

Το νέο θεατρικό έργο με τίτλο «Αυτό είναι» εκφράζει αλληγορικά την αγωνία μιας Ευρώπης η οποία παρά την πρόσφατη ιστορία της αδυνατεί να κυριαρχήσει σε παμπάλαια ζητήματα. «Όσο αργοπορεί, η τραγωδία αναπόφευκτη πλησιάζει. Πολλοί ανάμεσά μας φαντάζονται μια νέα χαρούμενη βαρβαρότητα όπου η αλήθεια θα ρέει αβίαστα για όλους. Πράγματι, οι μεγάλες αρετές κουράζουν. Ίσως χρειαστεί ακόμη ν᾽ απαρνηθούμε όλη την επιστήμη ή την ελπίδα μας, για να βρούμε εκ νέου τους λόγους ν᾽ αγαπάμε. Ας μην ξεχνάμε όμως τη δύσκολη ώρα πως εκείνο το χιλιοστόμετρο που χωρίζει την αγάπη από το χάος είναι ολόκληρο το χάος» γράφει η Μυρτώ Παπαχριστοφόρου.

«Μες από τον τυφλό δρόμο της οδύνης κι έναν αδιανόητο μηχανισμό καταστροφής η ίδια βαρβαρότητα οδήγησε τους λαούς στο ματοκύλισμα του περασμένου αιώνα. Μέχρι ν᾽ αφουγκραστούν το ειρηνικό τους πεπρωμένο. Κάθε ακρωτηριασμός του ανθρώπου, συμβαίνει χωρίς επιστροφή.  Ο χαμένος χρόνος, μπορεί να ξανακερδηθεί. Θα πρέπει πρώτα να νικήσουμε τον εαυτό μας. Και κάτι ακόμη: η αληθινή ελευθερία, που γεννιέται στο ύψος του ανθρώπινου μέτρου και μέσα στην κοινή ζωή των κοινωνιών, δεν υπάρχει χωρίς δεσμά. Εκείνο που απομένει, τα δεσμά που καλείται να διαμορφώσει εκ νέου η εποχή μας να διασφαλίζουν μιαν υψηλής ποιότητας ελευθερία για όλους μας». 

Ταυτότητα παράστασης : 

Παίζουν ο Χρήστος Κυριάκου και η Μυρτώ Παπαχριστοφόρου. Στον ήχο ο Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης και ο Σάββας Σάββα. Εκφώνηση| Αποφώνηση: Γιώργος Μελετίου. Κείμενο| Σκηνοθεσία| Μουσική Επιμέλεια: Μυρτώ Παπαχριστοφόρου. Εξώφυλο και κόσμημα έκδοσης: Κατερίνα Ατταλίδου. Σχεδιασμός έκδοσης: Αντιγόνη Θεοφάνους και Τυπογραφεία Theopress Ltd., Μυρτώ Παπαχριστοφόρου

  • Ραδιοφωνική πρεμιέρα: Σάββατο 5 Φλεβάρη 19:00 μ.μ, από την πλατφόρμα myrtopapachristoforou.com.

Η προπώληση εισιτηρίων έχει αρχίσει στον σχετικό σύνδεσμο.

Για τους κατόχους εισιτηρίου η μετάδοση της ραδιοφωνικής παραγωγής θα είναι διαθέσιμη από το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 7μ.μ. έως την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 9μ.μ. Διάρκεια: 81 λεπτά.