Η εικαστική παρέμβαση που μετέτρεψε τον κυκλικό κόμβο στην κοινότητα Τάλα της Πάφου που οδηγεί προς τη Μονή Αγίου Νεοφύτου και στον πολυτελή οικισμό Leptos Kamares Village σε έργο τέχνης, έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Το νερό, που αποτελεί το βασικό συστατικό της καλλιτεχνικής δημιουργίας ρέει πλέον στον χώρο, δημιουργώντας ένα μαγευτικό σκηνικό, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, με τον φωτισμό που έχει τοποθετηθεί και τον ήχο του νερού που κυλά από ψηλά πέφτοντας στη δεξαμενή μέσα στην ησυχία της νύχτας.

Το εντυπωσιακό ολοκληρωμένο αποτέλεσμα αποτελεί αντικείμενο επίσκεψης και θαυμασμού τις τελευταίες μέρες και νύχτες, τόσο από κατοίκους της Τάλας, όσο και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και της Πάφου γενικότερα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Κοινοτικού Συμβουλίου Τάλας και του Ομίλου Λεπτός, που χορήγησε το έργο και το οποίο δημιούργησε η εικαστικός Γιώτα Ιωαννίδου.

Πλέον, ένας απλός οδικός κόμβος μετατράπηκε ουσιαστικά σε ένα έργο τέχνης, με κύριο χαρακτηριστικό το υγρό στοιχείο που στέλλει το μήνυμα της παραδοσιακής σύνδεση του με την περιοχή και με την καθημερινότητα των ανθρώπων της.

Ένα μπρούτζινο γλυπτό που απεικονίζει μια κόρη να περιτριγυρίζεται από άσπρα περιστέρια, καθώς και άλλα περιστέρια να δεσπόζουν σε διαφορετικά σημεία του έργου, συνιστά το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που έχει πλέον ολοκληρωθεί τις μέρες αυτές με την σύνδεση και του νερού στις υποδομές του.

Κεντρική ιδέα του όλου έργου, δηλώνει στον «Φ» η πρόεδρος του Κ.Σ. Τάλας, Αρετή Πιερίδου, είναι να αναδείξει τη σύνδεση του ανθρώπου με την φύση. Ο κυκλικός κόμβος της Τάλας, ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της κοινότητας λόγω της χρήσης του για μετάβαση στην φημισμένη Μονή Αγίου Νεοφύτου, αλλά και σε ένα πολυτελή χώρο όπως το Leptos Kamares Village, τόνισε, αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς και δημιουργεί ένα εντυπωσιακό σκηνικό.

Η ιδέα της δημιουργού, με την οποία συμφωνήσαμε απολύτως ως κοινοτική αρχή, είπε η Αρετή Πιερίδου, ήταν να αναδειχθεί η στενή σύνδεση των ανθρώπων της Τάλας με την φύση και με το υγρό στοιχείο. Ειδικά, θελήσαμε να αναδείξουμε το θέμα των πολλών αργακιών που υπάρχουν στην Τάλα και του νερού που έχει στις μέρες μας στερέψει από τα πλείστα εξ αυτών.