Με σενάριο που θυμίζει ταινία του Netflix, έδρασαν οι τέσσερις κουκουλοφόροι της γκανγκστερικής ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε παραθαλάσσιο υποστατικό ιδιοκτησίας Ρώσου, σε απόμερη περιοχή Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου της Λεμεσού.

Η πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα ληστεία, έθεσε σε κόκκινο συναγερμό την Αστυνομία, η οποία από την πρώτη στιγμή διεξάγει έρευνες και εξετάσεις, με σκοπό των εντοπισμό των δραστών. Από διάφορες πληροφορίες και εξετάσεις που έγιναν ηγέρθηκαν υποψίες εναντίον συγκεκριμένου ατόμου το οποίο, αργά χθες το απόγευμα, κλήθηκε να δώσει κατάθεση στo ΤΑΕ Λεμεσού. Πρόκειται για Βούλγαρο, γνωστό πρόσωπο στις Αρχές.

Ο τρόπος δράσης των τεσσάρων κουκουλοφόρων στρέφει τις έρευνες σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, κάνοντας λόγο για εγκληματική ομάδα αλλοδαπών. Την ίδια ώρα εγείρονται διάφορα ερωτηματικά σε σχέση με τις καλοσχεδιασμένες ενέργειες των δραστών, οι οποίοι φαίνεται να γνώριζαν το πότε θα διοργανωθεί το ιδιωτικό πάρτι και το τουρνουά πόκερ και να είχαν πολύ καλή πληροφόρηση.

Για την γκανγκστερική ληστεία έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα από το ΤΑΕ Λεμεσού και την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου. Στα χέρια των Αρχών υπάρχουν μαρτυρίες οι οποίες αξιολογούνται αλλά και δεκάδες πειστήρια τα οποία εντοπίστηκαν στη σκηνή. Να σημειωθεί ότι στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, βρέθηκε από το πρωί της Πέμπτης, ο Αρχηγός Αστυνομίας και ο Βοηθός Αρχηγός, οι οποίοι έδωσαν οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές στην ανακριτική ομάδα.

Οι πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι στο υποστατικό του Ρώσου, διεξάγονταν τουρνουά πόκερ και αυτό ήταν γνωστό σε διάφορους κύκλους. Ο ιδιοκτήτης προσκαλούσε φιλικά του πρόσωπα για ιδιωτικά πάρτι αλλά και τζόγο, με τους τελευταίους ωστόσο να καλούν και άλλους φίλους τους. Μάλιστα, τα τουρνουά διοργανώνονταν κάθε βδομάδα και σε συγκεκριμένες ημέρες.

Σημαντικό κλειδί στην υπόθεση αποτελεί ο κατάλογος των θαμώνων που παραβρέθηκαν στο υποστατικό, με τον ιδιοκτήτη να καλείται από τις Αρχές να δώσει πληροφορίες. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Φ», ο Ρώσος ιδιοκτήτης ανέφερε ότι δεν γνωρίζει όλα τα πρόσωπα, παρά μόνο μερικούς φίλους του, οι οποίοι παρευρίσκονταν τακτικά στα πάρτι. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους θαμώνες της ένοπλης ληστείας ήταν και ο ίδιος.

Ελληνοκύπριος  ο ένας  τραυματίας

Ανάμεσα στους θαμώνες του υποστατικού ήταν και Ελληνοκύπριος ο οποίος αντιστάθηκε στους δράστες με αποτέλεσμα να δεχθεί αρκετά χτυπήματα στο κεφάλι. Ένα ακόμη πρόσωπο Γεωργιανής καταγωγής είναι ο δεύτερος τραυματίας ενώ μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και Ρώσοι επιχειρηματίες.

Τα όσα βίωσαν οι 30 θαμώνες του υποστατικού που μαζεύτηκαν για να παίξουν πόκερ και να διασκεδάσουν, θα τους μείνουν αξέχαστα. Οι δράστες αφού μπούκαραν στον χώρο, κρατώντας πιστόλι και κοντόκαννα, ανάγκασαν τους θαμώνες, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν Ρώσοι, να πέσουν στο έδαφος και ακολούθως τους έδεσαν τα χέρια με πλαστικά καλώδια και στη συνέχεια τους λήστεψαν, παίρνοντας ρολόγια, χρυσαφικά, χρήματα, κινητά τηλέφωνα και κλειδιά οχημάτων. Η λεία των δραστών αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη. Από το υποστατικό παραλήφθηκαν δεκάδες τεκμήρια τα οποία θα αποσταλούν για επιστημονικές και άλλες εξετάσεις.

Σε δηλώσεις του στη σκηνή της ένοπλης ληστείας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε πως οι Αρχές δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εξασφάλιση των στοιχείων των περίπου 30 παρευρισκόμενων για καταθέσεις. Ενώ ένα από τα βασικά ερωτήματα της Αστυνομίας και των ανακριτών είναι το κατά πόσο γνώριζαν οι δράστες και σε τι ενέργειες είχαν προβεί πριν αλλά και με ποιο τρόπο είχαν ενεργήσει για να βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή.