Πλήρη κάλυψη στη δημοσιογράφο Στέλλα Μιχαήλ δίνει η ΣΥΤΥΡΙΚ με αφορμή πρόσφατες επικρίσεις που δέχθηκε από τη Βουλευτή Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Σε ανακοίνωση η ΣΥΤΥΡΙΚ κάνει λόγο για bullying από κόμματα και πολιτικούς στο ΡΙΚ και αναφέρει ότι δεν πρέπει το Ίδρυμα να είναι ο εύκολος σάκος του μποξ “για κόμματα και πολιτικούς που βλέπουν «φαντάσματα» ή αναπτύσσουν στο μυαλό τους «θεωρίες συνωμοσιολογίας» που κάθε άλλο παρά αγγίζουν την πραγματικότητα”.

“Είναι προσβολή για τους δημοσιογράφους να νομίζουν κάποιοι πολιτικοί ότι είναι άβουλα όντα, που παίρνουν οδηγίες από την εκάστοτε κυβέρνηση ή από πολιτικούς ή από κόμματα”, αναφέρει.

Η ΣΥΤΥΡΙΚ αναφέρει επίσης πως η Στέλλα Μιχαήλ είναι άξια επαίνου για την ενέργεια της να καταγράψει τη συνομιλία των δύο ΥΠΕΞ (Χριστοδουλίδη και Τσαβούσογλου) με το κινητό της, προσθέτοντας ότι “Ναι, η κάμερα ήταν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, όπως ήταν μαζί και με τον μ. τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον τότε Κυβερνητικό Εκπρόσωπο σε τότε αποστολές στο εξωτερικό”.

 
Τονίζει ακόμη ότι στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τους δημοσιογράφους του ΡΙΚ στο έργο που επιτελούν “με αντικειμενικότητα και εγκυρότητα εδώ και χρόνια, σεβόμενοι πάντοτε τους θεσμούς του κράτους και ανεξαρτήτως ποιος βρίσκεται στη διακυβέρνηση του τόπου”.

Η ΣΥΤΥΡΙΚ θεωρεί απαράδεκτο τον ισχυρισμό ότι η δημοσιογράφος του ΡΙΚ Στέλλα Μιχαήλ ή οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη βάρδια “ήθελαν σκοπίμως να αποκρύψουν το βίντεο της συνομιλίας των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου και Τουρκίας” σημειώνοντας πως υπάρχουν στοιχεία και τεκμήρια (ώρα συνομιλίας των δύο ΥΠΕΞ, ώρα αποστολής των emails από τη Ν.Υ, ώρα μετάδοσης του δελτίου ειδήσεων, ώρα μετάδοσης της είδησης, είδηση που μεταδόθηκε στο δελτίο των 20:00, στα δελτία του ραδιοφώνου του ΡΙΚ, στην τηλεοπτική εκπομπή Πρώτη Ενημέρωση, στην εκπομπή του ΤΡΙΤΟΥ Πρωινό Δρομολόγιο) “που απορρίπτουν ως εντελώς ανυπόστατο τόσο τον αρχικό ισχυρισμό της βουλευτού  ότι επιχειρήθηκε «απόκρυψη» του βίντεο, όσο και τον μετέπειτα ισχυρισμό της ότι το ΡΙΚ θα μετέδιδε το βίντεο επειδή παρενέβη η ίδια”.

“Η είδηση και το βίντεο μεταδόθηκαν πολύ πριν η βουλευτής κάνει την ανάρτηση της”, καταλήγει η ανακοίνωση.