Η εμπιστοσύνη του κόσμου στην Κύπρο και το εξωτερικό, έχει κλονιστεί και ήδη προκαλείται ανεπανόρθωτη ζημιά σχετικά με τη χρήση του εμβoλίου Astra Zeneca, δήλωσε στον ACTIVE o Nικόλας Διαίτης, Επίκουρος καθηγητής φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Eξήγησε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κλινική μελέτη που να διαφοροποιεί την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στις ευπαθείς ομάδες. Δεν υπάρχει επίσης μελέτη που να καθορίζει συγκεκριμένο εμβόλιο για την κάθε ευπαθή ομάδα αναφέρει, συμπληρώνοντας ότι, αν ένας γιατρός πιστεύει ότι ο ασθενής του πρέπει να πάρει κάποιο εμβόλιο για ειδικούς λόγους, είναι κάτι που είναι σεβαστό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Είναι κατανοητή η αμφιβολία που έχει διασκορπιστεί στους πολίτες. Αναφορές θρομβοεμβολισμού προέκυψαν από συγκεκριμένη παρτίδα, κάτι που ώθησε τον ΕΜΑ να το παρακολουθήσει στενότερα. Καλύτερα να διακόπτεται η παροχή του μέχρι να εξαφανιστεί κάθε ίχνος αμφιβολίας».

Το ντόμινο αποφάσεων στις ευρωπαϊκές χώρες που σταμάτησαν η μία μετά την άλλη προσωρινά τη χρήση του, προκάλεσε ήδη ζημιά στον

προγραμματισμό για τους εμβολιασμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη, αναφέρει ο καθηγητής, . Η αξιοπιστία πλήγηκε και δεν θα αποκατασταθεί εύκολα.

Πηγή: philenews