Στροφή στα ψηφιακά κανάλια σηµαίνει ευκολία

Η Ελληνική Τράπεζα έγινε η πρώτη τράπεζα στην Κύπρο που έδωσε τη δυνατότητα στους πελάτες της να εγγραφούν άµεσα µέσω διαδικτύου στα ψηφιακά της κανάλια χωρίς καµία φυσική επαφή.
 
Μπορεί σε καθηµερινή βάση να µην αντιλαµβανόµαστε τα οφέλη της τεχνολογίας στη ζωή µας, ωστόσο η πανδηµία του κορωνοϊού µάς ανάγκασε να δούµε πιο καθαρά πόσο πιο εύκολη και απλή µπορεί να γίνει η ζωή µας χρησιµοποιώντας αυτή. Η Ελληνική Τράπεζα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει µια συνειδητή και σταθερή στροφή στα ψηφιακά της κανάλια δηµιουργώντας µια εξαιρετική υποδοµή ώστε σήµερα να µπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις της νέας πραγµατικότητας.

 Τους τελευταίους µήνες, τα βήµατα των τραπεζών προς τη ψηφιακή εποχή επιταχύνθηκαν καθώς η κρίση της πανδηµίας COVID-19 έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς οργανισµούς παγκοσµίως να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη ανέπαφων επιλογών για τους πελάτες τους.
Δείχνοντας τον δρόµο η Ελληνική Τράπεζα έγινε η πρώτη τράπεζα στην Κύπρο που έδωσε τη δυνατότητα στους πελάτες της να εγγραφούν άµεσα και µέσω διαδικτύου στα ψηφιακά της κανάλια χωρίς καµία φυσική επαφή. Ως αποτέλεσµα, από τα τέλη Μαρτίου περισσότεροί από 8.000 πελάτες εγγράφηκαν επιτυχώς, ενώ σε σχέση µε την περσινή περίοδο η χρήση των ψηφιακών καναλιών της Τράπεζας αυξήθηκε πέραν του 30%.

Στόχος της Ελληνικής Τράπεζας, µέσα από αυτή τη ψηφιακή µεταµόρφωση, ήταν και παραµένει οι πελάτες της να αποκτήσουν τον έλεγχο των οικονοµικών τους στις καθηµερινές τους ενέργειες, πραγµατοποιώντας τις συναλλαγές τους διαδικτυακά µε ασφάλεια και ταχύτητα. Με σύµµαχο τις αναδυόµενες τεχνολογίες η Ελληνική Τράπεζα δίνει, περισσότερο από ποτέ, την ευκαιρία στους πελάτες της να έχουν µια απρόσκοπτη και οµοιόµορφη εµπειρία, ανεξαρτήτως καναλιού επικοινωνίας.
 
Online Banking απλά και γρήγορα

Συµπληρώνοντας µια απλή ηλεκτρονική αίτηση οι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας  εγγράφονται στο Online Banking και αποκτούν πρόσβαση στους προσωπικούς λογαριασµούς και τις κάρτες τους µέσω του Hellenic Bank Web Banking και Mobile App. 
Ακολούθως, µε τους προσωπικούς ηλεκτρονικούς κωδικούς, οι πελάτες µπορούν να πραγµατοποιήσουν όλες τις συναλλαγές τους εύκολα, γρήγορα και µε µειωµένες χρεώσεις. Μέσω του Online Banking µπορούν µεταξύ άλλων να:

• Μεταφέρουν δωρεάν χρήµατα µέχρι €1000 σε Κύπρο και Ευρώπη (SEPA), όπου κι αν βρίσκονται
• Μάθουν άµεσα και να εκτυπώσουν το IBAN τους
• Πληρώσουν λογαριασµούς κοινής ωφελείας
• Παγoποιήσουν προσωρινά τη χρήση της κάρτα τους αν αυτή χαθεί ή κλαπεί
• Ανακτήσουν το PIN της κάρτας  τους, αν το ξεχάσουν 
• Δηµιουργήσουν νέο κωδικό πρόσβασης σε περίπτωση που το ξεχάσουν ή το κλειδώσουν
• Εξουσιοδοτήσουν συναλλαγές µέσω του κινητού τους τηλεφώνου µε τη χρήση SMS OTP (One-Time-Password)
• Μάθουν το υπόλοιπο και τα στοιχεία των λογαριασµών τους.
• Ταυτοποιήσουν το προφίλ τους στο κυβερνητικό portal CY Login χρησιµοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιµοποιούν για να συνδεθούν στο Hellenic Bank Web Banking αποφεύγοντας τη γραφειοκρατία.
 
Χρεωστικές κάρτες για όλους

Όλοι οι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας µπορούν να αιτηθούν και να αποκτήσουν χρεωστική κάρτα εντελώς δωρεάν. Η κάρτα αυτή συνδέεται µε έναν ή περισσότερους από τους τραπεζικούς λογαριασµούς του πελάτη, ο οποίος µπορεί πλέον να κάνει τις συναλλαγές του εύκολα, γρήγορα και ανέπαφα. Μεταξύ άλλων:
• Η χρεωστική κάρτα εκδίδεται και αποστέλλεται δωρεάν στο σπίτι του πελάτη, ο οποίος λαµβάνει το PIN του µε SMS στο κινητό του τηλέφωνο
• Το ευρύ δίκτυο ΑΤΜ σε όλη την Κύπρο θα είναι στη διάθεση του πελάτη
• Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να πραγµατοποιήσει ανέπαφες συναλλαγές έως €50 χωρίς να πληκτρολογήσει το PIN του.

ΑΤΜ νέας γενιάς

Οι ΑΤΜ νέας γενιάς της Ελληνικής Τράπεζας επαναπροσδιορίζουν την έννοια της αυτοεξυπηρέτησης και προσφέρουν υπηρεσίες 24/7, ώστε οι πελάτες να εξυπηρετούνται αποφεύγοντας τις ουρές και τις αχρείαστες επισκέψεις στα τραπεζικά καταστήµατα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι ΑΤΜ νέας γενιάς καλύπτουν το 85% των τραπεζικών συναλλαγών.
Μερικά από τα χαρακτηριστικά τους, µεταξύ άλλων, περιλαµβάνουν:
• Κατάθεση µετρητών µε άµεση πίστωση των συνδεδεµένων λογαριασµών ή της πιστωτικής κάρτας.
• Δυνατότητα πολλαπλής εισαγωγής/κατάθεσης επιταγών
• Δυνατότητα ανέπαφης ανάγνωσης καρτών (contactless)
• «Έξυπνες» οθόνες αφής που λειτουργούν ακόµα και όταν οι πελάτες φοράνε προστατευτικά γάντια
• Καθορισµός αγαπηµένης συναλλαγής για γρήγορη ανάληψη µετρητών.

 

Εκµοντερνισµός στην εξυπηρέτηση

Παράλληλα, µε τη στροφή στα ψηφιακά κανάλια γίνονται και βήµατα προς τον εξορθολογισµό και τη βελτίωση της απόδοσης των καταστηµάτων. Ο ρόλος και ο τύπος των καταστηµάτων επαναπροσδιορίζονται στοχεύοντας στην ώθηση των πελατών προς τα ψηφιακά κανάλια. Μεσοπρόθεσµος στόχος είναι η ριζική αναβάθµιση και ο εκµοντερνισµός τόσο του δικτύου όσο και των ίδιων των καταστηµάτων, στα πρότυπα σύγχρονων τραπεζικών πρακτικών του εξωτερικού. Σκοπός αυτής της αναβάθµισης είναι η προώθηση ενός συστήµατος αυτοεξυπηρέτησης (self-service), µε ταχεία και αποτελεσµατική εξυπηρέτηση, ώστε οι πελάτες να γλιτώνουν χρόνο, κόπο αλλά και χρήµα. Την ίδια στιγµή, το Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών εξυπηρετήσει σε πολλαπλά επίπεδα τους πελάτες, βελτιώνοντας και εδραιώνοντας συνοχή στην εµπειρία του πελάτη, ασχέτως του σηµείου επαφής µε την Τράπεζα.
 
Η τράπεζα του µέλλοντος

H Ελληνική Τράπεζα εξελίσσεται και προσαρµόζεται στις ανάγκες των πελατών της, υιοθετώντας τεχνολογικές αναβαθµίσεις σε όλο το φάσµα των εργασιών της. Πρωταρχικός στόχος είναι η επίτευξη µιας απρόσκοπτης και οµοιόµορφης εµπειρίας για τον πελάτη, ανεξαρτήτως καναλιού επικοινωνίας. Έτσι, οι πελάτες θα έχουν τον έλεγχο των οικονοµικών τους στις καθηµερινές τους ενέργειες, πραγµατοποιώντας τις συναλλαγές τους διαδικτυακά µε ασφάλεια και ταχύτητα.