Η νέα άφιξη της πρωτεύουσας, το brunch restaurant, όπως αυτοαποκαλείται, στη γωνία της οδού Αγίας Ελένης και Στασάνδρου είναι ένας γουστόζικος, μινιμαλιστικός χώρος με ωραία αύρα. Υπάρχουν τραπέζια έξω στο πεζοδρόμιο αλλά και μια μικρή μπάρα χωρητικότητας 6 ατόμων, 3 στο μέσα χώρο και 3 στον εξωτερικό, που είναι το αγαπημένο μου σημείο. Αναρωτήθηκα για την προέλευση του ονόματος του μαγαζιού και όπως με ενημέρωσε ο Θεόδωρος Ψαράς, ο ιδιοκτήτης, το nom εις τριπλούν αντιπροσωπεύει το θόρυβο που κάνει κάποιος όταν τρώει ή μασάει κάτι και πραγματικά το απολαμβάνει.
 
 
Nom nom nom λοιπόν για λαχταριστά προγεύματα/brunch στην πρωτεύουσα. Το μενού είναι πολύ ενδιαφέρον, με ενότητες όπως breakfast, bread, mains, eggies, salads, και sweet tooth. Ο Ελλαδίτης σεφ Νικήτας Πυργής, με προϋπηρεσία στη Μύκονο και σε εστιατόρια στο Λονδίνο έχει επιμεληθεί το περιεχόμενο και την εκτέλεση ανέλαβε ο Κύπριος σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου. Τα γραφικά του μενού είναι εξαιρετικά και οι τιμές αναρτώνται στη δεξιά πάνω πλευρά στο τέλος κάθε ονόματος πιάτου.
 
 
Οι επιλογές φαγητών είναι πολύ ενδιαφέρουσες με υγιεινές και εύγεστες προτάσεις, ποικιλία smoothies, φρέσκων χυμών, μερικά κοκτέιλ, 3 είδη μπίρας, 2 είδη λευκό και 2 κόκκινο κρασί, είτε στο μπουκάλι ή σε ποτήρι και 1 είδος ροζε. Ο καφές που σερβίρει … is roasted down the street…. και θεωρώ ότι είναι από το Kxoffee Project.
 
 
Το μενού είναι ιδιαίτερο, ελκυστικό, χωρίς να είναι καθόλου κουραστικό και φλύαρο. Δοκίμασα διάφορα πιάτα, όπως το Light Benedict με μια ελαφριά σάλτσα γιαουρτιού με κουρκουμά αντί τη βαριά hollandaise αλλά και το Yummies, ένα μπολ με γλυκοπατάτα, κυπριακό λουκάνικο, χαλλούμι, πινόλια, ηλιόσπορους, ρόκα και ποσέ αβγό από την ενότητα eggies.
 
 
Από τα κυρίως, δοκίμασα το σολομό, το μίνι κοτόπουλο και το βοδινό burger. Και τα 3 ήταν εξαιρετικά, όπως και τα συνοδευτικά τους. Μου έκανε εντύπωση ο συνδυασμός ρεβιθιών με κατσικίσιο τυρί, φουντούκια, αγγουράκι και κόλιανδρο σαν συνοδευτικό του σολομού. Πεντανόστιμο!  Το αποκορύφωμα ήταν το γλυκό, η μία επιλογή από τις 4, το pana cotta dulcev, καραμελωμένη άσπρη σοκολάτα valhrona, ρούμι και μαύρη ζάχαρη, ψημένα μήλα και ξηροί καρποί. Superb! Μην καθυστερείς, πήγαινε και θα το αγαπήσεις! Αγίας Ελένης και Στασάνδρου 3C, 22777077.