O Αλέξης Μακρίδης εκφράζει την άποψή του για τις αντιδράσεις από την ειρηνική διαμαρτυρία στο Προεδρικό. 

Το περασμένο Σάββατο 29/08 έλαβε χώρα ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το προεδρικό για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ατόμου, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, την παραπληροφόρηση από τα μέσα ενημέρωσης, την επιβολή υποχρεωτικής μάσκας σε παιδιά, τα παράλογα και περιοριστικά μέτρα που έχουν αυξήσει την ανεργία και θα οδηγήσουν πολλές επιχειρήσεις στην πτώχευση και άλλα. 

 

Τα πιο κάτω ακολούθησαν:

· Πολλοί αντέδρασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαφωνώντας με τη θεματολογία και αποκαλώντας τους παρευρισκόμενους «ψεκασμένους».

· Άλλοι αντέδρασαν χρησιμοποιώντας το γνωστό αφήγημα για την άνοδο της ακροδεξιάς.

· Κάποιοι βγήκαν παραπονούμενοι ότι στις εκδηλώσεις πατριωτικού χαρακτήρα δεν πάει ο κόσμος αλλά πήγε σε αυτό.

· Άλλοι θυμήθηκαν τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

· Μερικοί είπαν ότι ήταν αντιγραφή και ότι υπάρχουν πιο σημαντικά κοινωνικά θέματα.

· Άλλοι έγραφαν ότι η Αστυνομία έπρεπε να τους συλλάβει όλους και μάλιστα μερικοί έδειξαν προθυμία να δώσουν υλικό από την διαμαρτυρία.

· Κάποιοι αναφέρθηκαν στον σεβασμό προς τα θύματα του covid.

 

Τα μέσα ενημέρωσης με τη σειρά τους:

· Παραποίησαν τους πραγματικούς αριθμούς μιλώντας για δεκάδες διαδηλωτές ενώ στην πραγματικότητα ήταν χιλιάδες – οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι εκεί.

· Διαστρέβλωσαν την ουσία της διαδήλωσης, η οποία είναι αυτή που προαναφέρθηκε, απλοποιώντας την σε “διαδήλωση για τη μάσκα”.

· Δεν αναφέρθηκαν στις δεκάδες διαδηλώσεις που έγιναν την ίδια μέρα στο Βερολίνο, Παρίσι, Λονδίνο και σε άλλες χώρες με εκατομμύρια διαδηλωτές.

· Επαναλάμβαναν ότι η αστυνομία θα προχωρήσει σε συλλήψεις ενώ η απόφαση του υπουργείου δικαιοσύνης τους διέψευσε.

 

Παρατηρήσεις

· Οι μεγάλοι κριτές δεν παραπονέθηκαν για τις διαδηλώσεις που έγιναν λίγες μέρες μετά το lockdown υπέρ των λαθρομεταναστών, εκεί φαίνεται δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος για covid. 

· Ξέχασαν ότι προγραμματισμένη διαμαρτυρία για κλείσιμο των οδοφραγμάτων μέχρι οριστική λύση του κυπριακού απαγορεύτηκε λόγω της πανδημίας τη στιγμή που οι άλλες δύο πιο πάνω επιτράπηκαν. 

· Δεν είπαν τίποτα όταν έγινε η απαράδεκτη και βίαιη διαμαρτυρία πριν το lockdown που αψήφησε την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο των οδοφραγμάτων λόγω πανδημίας και όπου ακόμη αναμένουμε την καταδίκη του αντάρτη που επιτέθηκε σε εθνοφρουρό.

· Οι μεγάλοι καινοτόμοι σε κοινωνικά θέματα (που κάθε άλλο παρά καινοτόμοι αφού ακολουθούν πιστά το αφήγημα της πολιτικής ορθότητας) δεν σκέφτηκαν ότι και αυτοί μπορούν να οργανώσουν τη δική τους διαμαρτυρία για τα θέματα που τους απασχολούν.

· Διέφυγε σε μερικούς ότι στην εκδήλωση του Σαββάτου υπήρχαν πολλά άτομα από άλλες κοινότητες που κατοικούν στην Κύπρο με ευδιάκριτη τη Ρωσική σημαία, έτσι που οι κατηγορίες για ρατσισμό και μισαλλοδοξία είναι εντελώς ανυπόστατες.

· Δεν μίλησαν όταν πριν μερικές βδομάδες οι «αναρχικοί» παγκοσμίως τα έσπαζαν όλα φωνάζοντας “Black Lives Matter” αντί να φωνάζουν “All Lives Matter”, αντιθέτως το επικροτούσαν.

· Και τέλος ξέχασαν ότι μετά τη μεγάλη έκρηξη στον Λίβανο ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους αγανακτισμένος οδηγώντας την κυβέρνηση σε παραίτηση – ή έπρεπε να μείνουν και εκεί στο σπίτι που δεν έχουν πλέον;

Τα πιο πάνω αποδεικνύουν την αντιφατικότητα του ανθρώπινου είδους και τον περιορισμό της αντίληψης που προκύπτει λόγω εμμονών που δεν επιτρέπουν τον σχηματισμό σφαιρικής άποψης των πραγμάτων. 

Οι δέσμιοι του συστήματος – που υπερεκτιμούν το σύστημα όταν τους κατακεραυνώσει με φόβο και όταν περάσει το κακό το κατηγορούν με σθένος – έχουν την τάση να υποτιμούν όσους σχηματίζουν την άποψη τους μετά από μελέτη που υπερβαίνει το υλικό που διατίθεται από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης. 

Είναι ξεκάθαρο πως χρειάζονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις και πως πρέπει να γίνονται πιο τακτικά όπως γίνεται και σε άλλες χώρες.

Eπόμενες διαμαρτυρίες θα πρέπει να αφορούν την ενίσχυση της άμυνας, τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, την παρατεταμένη ανοχή της ηγεσίας της ΕΕ προς την τουρκική απειλή και το λαθρομεταναστευτικό που καταδυναστεύει σήμερα όλη την Ευρώπη, θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα μας και ταυτόχρονα το μέλλον μας.