Είμαι δημότης Στροβόλου και μαζί με τα κλαδεύματα από τον κήπο μου, θέλω να μεταφέρω στο «πράσινο σημείο» που δημιουργήθηκε κοντά στο νέο Γενικό Νοσοκομείο και κάποια άλλα άχρηστα αντικείμενα που έχω στην αυλή του σπιτιού μου, όπως έναν παλιό καναπέ, μια χαλασμένη ηλεκτρική θερμάστρα, μια μπαταρία αυτοκινήτου. Θα τα δεχθούν; Χρειάζεται να τους ειδοποιήσω προτού τα μεταφέρω εκεί;
Αλέξης Χ.

Στο «πράσινο σημείο» μπορούν να μεταφερθούν αντικείμενα οικιακής χρήσης και προέλευσης και να τοποθετηθούν εκεί σε σημεία όπου υποδεικνύει το εκεί προσωπικό και στα οποία υπάρχουν και άλλα παρόμοια αντικείμενα.
Όπως πληροφορούμαστε από το Δημαρχείο Στροβόλου, ο αναγνώστης μας δεν χρειάζεται να τηλεφωνήσει στο «πράσινο σημείο» προτού μεταφέρει εκεί άχρηστά του αντικείμενα.
Εκτός από κλαδεύματα, το «πράσινο σημείο» δέχεται ογκώδη απόβλητα (έπιπλα, στρώματα, χαλιά), απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΕΕ), πλαστικά δοχεία – συσκευασίες, πλαστικό, χαρτί, χαρτόνια (εφημερίδες, χαρτί γραφείου), γυαλί, αλουμίνιο, μεταλλικά αντικείμενα, ξύλο, υφάσματα, παιχνίδια, ακτινογραφίες, θερμόμετρα, φάρμακα, λαμπτήρες, υλικά καθαρισμού, χρώματα (μπογιές), μελάνια, κόλλες, ρητίνες, βρώσιμα έλαια και λίπη, μπαταρίες οχημάτων, μπαταρίες, μηχανέλαια, άχρηστα υλικά για ταφή. 
Επιπρόσθετα των πιο πάνω, το «πράσινο σημείο» δέχεται αδρανή/μπάζα, Do It Yourself (πλακάκια, είδη υγιεινής κ.ά.) και απόβλητα εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) οικιακής χρήσης και προέλευσης σε περιορισμένες ποσότητες. Κάθε νοικοκυριό μπορεί να μεταφέρει μέχρι 50kg ανά επίσκεψη με μέγιστη ποσότητα τον 1 τόνο σε περίοδο 6 μηνών.