Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό στις 2 Οκτωβρίου, μπαίνοντας στο νοσοκομείο Walter Reed μαζί με τη σύζυγό του για θεραπεία. Αρκετές μέρες αργότερα, ο πρόεδρος δήλωσε επανειλημμένα ότι αισθάνεται «υπέροχα» και εξέφρασε την ανυπομονησία του για την επιστροφή του στην προεκλογική εκστρατεία.

Ο προσωπικός γιατρός του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Σιν Κόνλει αποκάλυψε σε δήλωση του το Σάββατο πως ο Ντοναλντ Τραμπ δεν είναι πλέον ικανός να μεταδώσει τον κορωνοϊό σε άλλους ανθρώπους.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι ο πρόεδρος πληροί τα κριτήρια CDC για την ασφαλή διακοπή της απομόνωσης ενώ το δείγμα COVID PCR του πρωινού δείχνει ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος μετάδοσης σε άλλους» ανέφερε ο Κόνλει.

Παράλληλα, ο γιατρός σημείωσε επίσης ότι «δεν υπάρχουν πλέον ενδείξεις για αναπαραγωγή του ιού». Καθώς ο πρόεδρος επιστρέφει σε ένα ενεργό πρόγραμμα, ο Κόνλει θα συνεχίσει να παρακολουθεί κλινικά τον Τραμπ, όπως τονίστηκε στη δήλωση.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι αυτός και η σύζυγός του είχαν διαγνωστεί με κορωνοϊό στις 2 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι θα απομονωθούν. Στη συνέχεια εισήχθη στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, όπου έλαβε πειραματική θεραπεία ενός κοκτέιλ αντισωμάτων το οποίο αργότερα επαίνεσε, σχολιάζοντας την ταχεία ανάρρωσή του.

Ο Τραμπ στη συνέχεια υποσχέθηκε να κάνει τη θεραπεία που έλαβε, προσβάσιμη σε όποιον είχε μολυνθεί με τον νέο ιό. Επί του παρόντος ισχυρίστηκε ότι αισθάνεται «υπέροχα» και είναι έτοιμος να συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία στο πλαίσιο των αμερικανικών εκλογών στις αρχές Νοέμβρη.

Πηγή: philenews/sputnik.gr