Για διεύρυνση των εθνικών εντάσεων και εμβάθυνση των διαχωριστικών γραμμών που ταλαιπωρούν ήδη την Ουκρανία, κατηγορεί η Μαρία Ζαχάροβα το ΝΑΤΟ.

«Το ΝΑΤΟ λειτουργεί καταστροφικά και συμβάλλει στην πυροδότηση της εγχώριας έντασης στην Ουκρανία» , δήλωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, την Παρασκευή, σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλντενμπεργκ.

«Παρακολουθήσαμε με πολύ προσοχή τις δηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης το διήμερο 31-31 Οκτωβρίου. Το ΝΑΤΟ επαναφέρει και πάλι αβάσιμους ισχυρισμούς και κατηγορίες εναντίον της Ρωσιας. Προσπαθεί να διαστρεβλώσει την εγχώρια ουκρανική ένταση, αγνοώντας τις προσπάθειες που έχουν γίνει», σημείωσε η Ζαχάροβα σε γραπτή ανακοίνωσή της στο Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Συμμαχία συνεχίζει να λειτουργεί καταστροφικά, κάνει προσπάθειες όχι προς την συμφιλίωση αλλά προς την επιδείνωση των σχέσεων, την πυροδότηση της έντασης, περιλαμβάνοντας σε αυτό και τις υποσχέσεις της προς τους Ουκρανούς ότι το ΝΑΤΟ θα είναι πάντα στο πλευρό τους. Η στρατιωτική υποστήριξη του ΝΑΤΟ στο Κίεβο ξεκάθαρα δημιουργεί μια ασταθή και προκλητική κατάσταση στην Ουκρανία», συνέχισε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών επίσης σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ κάλεσε το Κίεβο «να σπεύσει την Ευρω-Ατλαντική αγκαλιά», δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια ρωγμή στη χώρα που βαθαίνει τις ήδη υπάρχουσες διαχωριστικές γραμμές στην Ευρώπη και μεγαλώνει τις εθνικές εντάσεις.

Πηγή: philenews/sputniknews.gr