Δεν θα γίνει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών για τις εκλογές 2019, καθώς οι εκπρόσωποι των κομμάτων στη διακομματική επιτροπή δεν κατέληξαν σε συμφωνία, κατά τη συνεδρίαση το πρωί της Δευτέρας.

Δεν θα γίνει ντιμπέιτ για τις εθνικές εκλογές 2019, καθώς οι εκπρόσωποι των κομμάτων δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής ολοκληρώθηκε περίπου στις 12:30, τη Δευτέρα, 24 Ιουνίου.

Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, επικαλούμενη τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο, τα κόμματα δεν είναι διατεθειμένα να διακόψουν τις προεκλογικές υποχρεώσεις των πολιτικών αρχηγών κι έτσι δεν μπόρεσε να βρεθεί κοινή ημερομηνία για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας.

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να διεξαχθεί debate μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική συμφωνία για debate την 1η Ιουλίου τινάχθηκε στον αέρα λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την εκλογή προέδρου της Κομισιόν στην οποία θα συμμετάσχει ο Αλέξης Τσίπρας. Το ενδεχόμενο μεγάλης διάρκειας της κρίσιμης Συνόδου οδήγησε στην ακύρωση του προκαθορισμένου ντιμπέιτ.

Στο πλαίσιο αυτό, η διακομματική επιτροπή κλήθηκε σήμερα να αναζητήσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής της τηλεμαχίας στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχουν οι αρχηγοί των πέντε κομμάτων που ήταν προγραμματισμένο να λάβουν μέρος στο ντιμπέιτ (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων).

Στο τραπέζι είχαν πέσει προτάσεις για τις 27 Ιουνίου, 28 Ιουνίου και 2 Ιουλίου. Τελικώς, όμως, οι εκπρόσωποι των κομμάτων δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Πηγή: philenews / sputniknews.gr/