Αν σας αρέσει η τζαζ, ίσως να τον έχετε πετύχει σε κάποια εµφάνισή του, αφού τα τελευταία τρία χρόνια εµφανίζεται σε διάφορες µπάντες. Ο Σίµος σπουδάζει µουσική µε κατεύθυνση την τζαζ στην Ακαδηµία Άρτε και η τζαζ είναι γι’ αυτόν «ελευθερία έκφρασης, ένας προσωπικός δρόµος µε κύριο σκοπό την αυτογνωσία και την εξερεύνηση όλων των συστατικών που µε αντικατοπτρίζουν σαν άνθρωπο.
 
Για να την κατανοήσεις πρέπει να τη βιώσεις, να συναναστραφείς µε άλλους µουσικούς στα τζαµ σεσσιόν και να ακούς αρκετά. Υπάρχουν πολλοί κανόνες που µαθαίνοντάς τους αρχίζεις σιγά σιγά να κτίζεις τον λόγο και την άποψή σου. Η τζαζ σου δίνει την ελευθερία να εκφράσεις αυτά που νιώθεις και θέλεις να πεις τη συγκεκριµένη στιγµή. Ο ρυθµός swing είναι επίσης ένα στοιχείο που µε γοητεύει, σου δίνει ένα αίσθηµα ευφορίας».
Ο Σίμος Τζιακούρης έχει ήδη αποκτήσει εμπειρίες παίζοντας με διάφορους μουσικούς σε μπαράκια και φεστιβάλ, ενώ μελετά καθημερινά κυρίως σαξόφωνο και πιάνο και πιο σπάνια κλαρίνο και νέι.  Το επόμενο βήμα του είναι η επιλογή του μεταπτυχιακού σε σχολή του εξωτερικού κυρίως όπως λέει για να απορροφήσει μουσικά ερεθίσματα που δεν μπορεί να του προσφέρει η Κύπρος. «Σίγουρα χρειάζομαι αρεκτή δουλειά ακόμη για να φτάσω στο επίπεδο που θέλω, αλλά είμαι αποφασισμένος να δουλέψω και να τα καταφέρω. Μελλοντικά θα ήθελα να εξελιχθω σαν music educator και performer».
 
Ο νεαρός μουσικός έχει ακόμα δημιουργήσει τη δική του μπάντα την Apple Jump Quintet όπου όλα τα μέλη είναι σπουδαστές της τζαζ. Συνεργάζεται ακόμα με την Jazzologia Βig Band που εδρεύει στη Λεμεσό και έχει εμφανιστεί πρόσφατα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φανερωμένη19 όπως και με το συγκρότημα Avant tout με το παίζουν γαλλικά κομμάτια. Με το κουαρτέτο σαξοφώνων σύντομα θα παρουσιάσουν διασκευές κυπριακών τραγουδιών. 
new blood / Είναι νέοι, δημιουργούν εκεί έξω, κι αξίζει να τους γνωρίσετε
Φιλgood, τεύχος 238
Από τη Χριστίνα Σκορδή

ΦΩΤΟ: Μιχάλης Κυπριανού