Με τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού αθλητών από Κύπρο και εξωτερικό, απλών πολιτών και παιδιών, καθώς και ομάδες από εταιρείες και οργανισμούς έτρεξαν σήμερα το πρωί, στον 22ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα «Λεμέσια», που φέτος συμπληρώνουν 20 χρόνια ζωής.
 
Στα αξιοσημείωτα, η συμμετοχή του Γιάννη Ευθυμίου, ο οποίος βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι τα τελευταία χρόνια, και σήμερα του δόθηκε για άλλη μια φορά, η ευκαιρία να τρέξει με αγωνιστικό αμαξίδιο το οποίο έσπρωχνε ο αδελφός του, Ανδρέας Ευθυμίου, και συνοδευόταν από το Σωματείο Ευ-Ζην», στον Αγώνα Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου», απόστασης 10χλμ.
 
Τα αγωνιστικά αμαξίδια είναι της Ομάδας Δρομέων ΟΥΚ, η οποία πριν λίγες μέρες παράλαβε και το τρίτο επαγγελματικό αγωνιστικό αμαξίδιο για άτομα με κινητικές δυσκολίες και θα είναι σε θέση μαζί με άλλους δρομείς να δίνει το δικαίωμα και την χαρά σε περισσότερα άτομα να λαμβάνουν μέρος σε αθλητικές και ψυχαγωγικές κοινωνικές εκδηλώσεις.
 

 Ο Αγώνας Δρόμου, ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο εις μνήμη του κορυφαίου αθλητή και εκπαιδευτικού Μάριου Αγαθαγγέλου, ο οποίος άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στον αθλητισμό και τα ιδανικά του, διοργανώνεται από το Δήμο Λεμεσού, και στηρίζεται από το Σωματείο Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου», το ΔΡΟ.ΜΕ.Α Racing, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Σωματείο Δρομέων «Ευ Ζην».
 
Τα καθαρά έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για τη στήριξη του Παγκύπριου Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», για παιδιά με καρκίνο και άλλες συναφείς παθήσεις.
 
Ο 22ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Μάριος Αγαθαγγέλου περιλάμβανε τρεις διαδρομές: Τα «Λεμέσια Fun Race» 3χλμ, Το «Askanis Group Road Race» 10χλμ και Το «Kids Fun Run» 1χλμ, για παιδιά 5-12 ετών.
 
Παρά το γεγονός ότι επικρατούσε ζέστη, άντρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών βρέθηκαν στην γραμμή εκκίνησης, και των τριών διαδρομών, δοκιμάζοντας τα όρια και τις αντοχές τους, και καταφέρνοντας να περάσουν τη γραμμή τερματισμού, όπου ως ανταμοιβή για την προσπάθεια τους κρέμασαν στο λαιμό τους το μετάλλιο συμμετοχής, και όσοι δεν πρόλαβαν να πάρουν, οι διοργανωτές τους κάλεσαν να επικοινωνήσουν με το Δήμο, για το πως θα παραλάβουν το μετάλλιο τους.
 
Στα πλαίσια του 22ου Διεθνούς Αγώνα Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου» , η Aκαδημία Δρο.Με.Α. Racing, παρουσίασε στο παραθαλάσσιο Πάρκο, στο Μόλο, στη Λεμεσό, το πρόγραμμα «Kids’ Athletics» για παιδιά 5 -12 χρονών.
 
Σκοπός της ακαδημίας είναι η κατάδειξη της πολυδιάστατης σημασίας της άσκησης στην παιδική ηλικία, τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή, καθώς και το σημαντικό ρόλο της οικογένειας και γενικότερα της κοινωνίας στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
 
Ο εκπρόσωπος του χορηγού Askanis Group of Companies, μιλώντας πριν την εκκίνηση των 10χλμ, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες και τόνισε ότι σημασία έχει ο τερματισμός και όχι η πρωτιά.
 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου, Λοϊζος Μαυρουδής, στις δικές του δηλώσεις είπε ότι ο Αγώνας Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου» είναι ο αγώνας δρόμος, με τον οποίο ξεκίνησαν τα «Λεμέσια», «γι΄ αυτό τιμούμε αυτό τον αγώνα με τον καλύτερο τρόπο».
 
Ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού Νίκος Σύκας, ο οποίος έδωσε την εκκίνηση του αγώνα 10χλμ, σε δηλώσεις του είπε ότι η μνήμη και η προσφορά του Μάριου Αγαθαγγέλου «είναι αυτή που μας δίνει το σύνθημα του «Ευ Αγωνίζεσθαι».
 
«Η υγεία και η άθληση δεν παύει από το να είναι πολιτισμός. Η ουσία δεν έχει η θέση, αλλά ο τερματισμός», σημείωσε, πριν δώσει το σύνθημα για να αρχίσει ο αγώνας, ο οποίος φέτος άλλαξε διαδρομή και ξεκίνησε από την αποβάθρα του Παλιού Λιμανιού της Λεμεσού. Στην εκκίνηση παρίστατο και το μέλος του ΔΣ του ΚΟΑ Στέλιος Στυλιανού, ενώ την εξέλιξη του αγώνα παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης, Δημοτικοί Σύμβουλοι Λεμεσού.
 
Αποτελέσματα:
 
Στην διαδρομή των 10χλμ, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 09.00, πρώτος στην γενική κατάταξη ανδρών τερμάτισε ο Roman Karakulov με ενδεικτικό χρόνο 00:35:45.07, δεύτερος τερμάτισε ο Σταύρος Αγιαννίδης με 00:37:41.06 και τρίτος, ο Νεοκλής Ιωάννου με 00:37:43.32, ενώ στην γενική κατάταξη γυναικών, πρώτη τερμάτισε η Έλια Ιωάννου με χρόνο 00:39:49.56, δεύτερη,  η Μαρία Σωτηρίου με 00:40:35.82 και τρίτη,  η Όλγα Κυπρή με 00:42:12.30.
 
Στη διαδρομή των 3χλμ, η οποία ξεκίνησε γύρω στις 10.20, πρώτος στην γενική κατάταξη ανδρών τερμάτισε ο Μάριος Αποστολίδης με ενδεικτικό χρόνο 00:09:02.86, δεύτερος, ο Γιώργος Κωνσταντίνου με 00:09:17.97 και τρίτος, ο Alexander Berezhnou με 00:09:41.68, ενώ στη γενική κατάταξη γυναικών πρώτη τερμάτισε η Rozerin Timurturkan, με 00:10:59.17, δεύτερη, η Άννα Αγγελική Ζαννέτου με 00:11:33.16 και τρίτη, η Βερόνικα Φωτίου με 00:11:59.46.

 
Πηγή: philenews / KYΠΕ
 
Κεντρική Φωτό: Ρώμος Κοτσώνης