Το αστροπάρκο αποτελεί μέρος του ευρύτερου έργου για περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές στην περιοχή της κοινότητας Αρόδων του Ακάμα και η πρόνοια για την έναρξη της υλοποίησης του έργου περιλήφθηκε στους φετινούς κρατικούς προϋπολογισμούς. Αυτό αναφέρει η Έπαρχος Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, μιλώντας στον «Φ» και διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση στο έργο. Το έργο ωρίμασε σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Πάνω Αρόδων και ιδιώτες μελετητές, επεσήμανε, και οι αναγκαίες αδειοδοτήσεις ολοκληρώθηκαν εντός του 2021.

«Ως εκ τούτου, πρόνοια για έναρξη του έργου περιλήφθηκε στον Κρατικό Προϋπολογισμό που αφορά την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου για το τρέχον έτος», είπε η Έπαρχος Πάφου. «Το συνολικό κόστος του έργου εκτιμήθηκε στις €404.000 και το ποσό που εγκρίθηκε για έναρξη το 2022 ανέρχεται σε €200.000 και θα αφορά συνεχιζόμενο έργο για το 2023».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η κ. Λάμπρου αναφέρθηκε και στο δεύτερο μεγάλο έργο που είναι σε εξέλιξη στην ίδια κοινότητα, το Περιφερειακό Κέντρο Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας Ακάμα, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα με δαπάνη €520.000.

«Ήδη έχουν τοποθετηθεί στον εκθεσιακό χώρο τα εκθέματα και σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο και την ΕΤΑΠ Πάφου προβαίνουμε σε ενέργειες για στελέχωση και προβολή. Στο έργο αυτό υπήρξε κάποια καθυστέρηση στην ολοκλήρωση εξωτερικών εργασιών λόγω προβλημάτων του εργολάβου που είχαν σχέση τόσο με την πανδημία, όσο και τις καιρικές συνθήκες».