Ο Δήμος Αραδίππου βραβεύθηκε ως «Πράσινη Πόλη» για έκτη συνεχή χρονιά, για θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αραδίππου αναφέρεται ότι «πρόσφατα ο Δήμος έλαβε για έκτη συνεχή χρονιά, το βραβείο Πράσινη Πόλη της Κύπρου για τη χρονιά 2020, για το έργο «Κοινές δράσεις για τη δημιουργία (πράσινων) περιβαλλοντικά φιλικών διαδρομών μέσα σε τουριστικές περιοχές» στην κατηγορία «Πράσινες Περιοχές – Αστική Βιοποικιλότητα».

Προστίθεται ότι «η Πράξη με το ακρωνύμιο “ECORouTs”  είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020. Στην υλοποίηση της Πράξης συμμετέχουν οι Δήμοι Ηρακλείου (Κύριος Δικαιούχος) και Χανίων από την Ελλάδα και οι Δήμοι Αραδίππου και Πάφου από την Κύπρο, ενώ το Έργο χρηματοδοτείται κατά  85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και 15% από πόρους του κάθε εταίρου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «σκοπός της Πράξης είναι η ελάττωση των εκπομπών CO2 και άλλων αερίων επιβλαβών, τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και για το φυσικό περιβάλλον, καθώς και η προώθηση δράσεων που συμβάλλουν στην μείωση των περιβαλλοντικών κινδύνων προερχόμενοι από τις αστικές μεταφορές. Επιμέρους στόχοι είναι η δημιουργία κινήτρων για τη χρήση περιβαλλοντικά φιλικών αστικών μέσων μεταφοράς, η ενίσχυση της πρόσβασης σε φιλικότερες για τον χρήστη υπηρεσίες πληροφοριών με σκοπό την αύξηση της προσβασιμότητας και της ελκυστικότητας των περιοχών και η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης τόσο στην περιοχή υλοποίησης της Πράξης όσο και πέρα από εκείνη».

Με την βράβευση αυτή «ο Δήμος Αραδίππου  εντάσσεται αυτόματα στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων & Κοινοτήτων της Κύπρου του ΥΚΠΕΕ. Η απονομή της Πράσινης Σημαίας θα πραγματοποιηθεί σε Ειδική Επίσημη Τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ η  επίδοση της Πράσινης Σημαίας θα γίνει από τον  Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη» σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.  

Σημειώνεται ότι «στα πλαίσια του προγράμματος ο Δήμος Αραδίππου έχει εφοδιαστεί με δύο ηλεκτρικά  αυτοκίνητα για τις ανάγκες της υπηρεσίας, έχει εγκαταστήσει συστήματα GPS σε όλο τον στόλο του Δήμου και έχει εγκαταστήσει τέσσερις σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων».

Πηγή: ΚΥΠΕ