Άρχισαν, σήμερα, οι πρώτοι εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών, κατά του κορωνοϊού, σε όλες τις πόλεις εκτός της Λευκωσίας.

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται στα Κέντρα Μητρότητας και Προστασίας του Παιδιού. Συνολικά, σήμερα, θα γίνουν 30 εμβολιασμοί στη Λεμεσό, 30 στη Λάρνακα, 23 στην Πάφο και  20 στο νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, Ευαγόρας Ταμπούρης δήλωσε στην  κρατική τηλεόραση ότι, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που επιδείχθηκε, είναι πιθανή η επέκταση των ωραρίων των κέντρων και η αύξηση των ημερών εμβολιασμού. Ήδη, σημείωσε, έχουν κλείσει όλα τα ραντεβού, των πρώτων ημερών.

Πολύ μεγαλύτερο είναι το ενδιαφέρον των γονέων για εμβολιασμό από τα ραντεβού που προσφέρονται, δήλωσε και ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λάρνακας, Αδάμος Χατζηπαναγής.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Δρ Χατζηπαναγής είπε ότι αυτό διαπίστωσε από επικοινωνία που είχε με γονείς παιδιών που παρακολουθεί, αφού οι γονείς παραπονιούνται ότι τα επόμενα διαθέσιμα ραντεβού είναι μετά από εβδομάδες. Τόνισε παράλληλα ότι ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται για προστασία των ιδίων των παιδιών και όχι της ευρύτερης κοινωνίας.

Ο Δρ Χατζηπαναγής επεσήμανε ότι οι πιθανότητες για θάνατο παιδιού στην Κύπρο είναι πολύ λίγες λόγω του ότι η χώρα μας είναι μικρό νησί, ωστόσο είναι πιθανό. Διευκρίνισε ότι τα παιδιά που νόσησαν μπορούν να εμβολιαστούν μετά από ένα μήνα.

Τα ραντεβού για εμβολιασμούς διευθετούνται τηλεφωνικώς. Από την Τρίτη η διευθέτηση τους θα γίνεται μόνο μέσω της Πύλης Εμβολιασμού.

ΡΙΚ