Το Δ.Σ. του ΡΙΚ προχώρησε για πρώτη φορά στην ιστορία του ιδρύματος στην προκήρυξη προσφορών για αγορά υπηρεσιών νομικού συμβούλου οι οποίες έληξαν στις 25/1/21. Μέχρι το τέλος Μαρτίου, νομικοί σύμβουλοι του ΡΙΚ θα είναι το δικηγορικό γραφείο «Χρυσαφίνης και Πολυβίου», το οποίο προσφέρει από το 1956 υπηρεσίες στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Σημειώνεται ότι η συμφωνία παροχής νομικών υπηρεσιών με το ΡΙΚ έχει εκπνεύσει το τέλος του 2020 και έχει δοθεί τρίμηνη παράταση.

Ακολούθως θα αναλάβει υπηρεσίες το νέο δικηγορικό γραφείο, που δεν θα είναι το γραφείο του Πόλυ Πολυβίου από τη στιγμή που δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό. Σημειώνεται ότι έχουν υποβληθεί 15 αιτήσεις και αναμένεται με ενδιαφέρον το γραφείο που θα αναλάβει υπηρεσίες στη βάση διαγωνισμού 65 χρόνια μετά.       

Ήδη έχει διοριστεί επιτροπή αξιολόγησης, ενώ όλες οι ενέργειες γίνονται σύμφωνα με τον νόμο και τις υποδείξεις του Γενικού Λογιστηρίου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται το ΡΙΚFLIX, στα πρότυπα του ERTFLIX

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, η χρονική περίοδος σύναψης συμβολαίου είναι ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης για επιπρόσθετες περιόδους ενός έτους και μέγιστη περίοδο πέντε έτη. Το ενδεικτικό ποσό που εκτιμάται ότι θα καταβληθεί στον νομικό σύμβουλο ανά έτος είναι €30.000 συν ΦΠΑ. Η εκτιμώμενη αξία της προσφοράς είναι €150.000 και καλύπτει συνολικά περίοδο πέντε ετών.

Επίσης, δρομολογείται και δεύτερη διαδικασία προκήρυξης προσφορών η οποία θα αφορά δικηγόρους οι οποίοι θα χειρίζονται τις υποθέσεις στα δικαστήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει η πιθανότητα να είναι πέραν του ενός. Σημειώνεται ότι το γραφείο του κ. Πολυβίου παρέχει νομικές συμβουλές, ενώ εκπροσωπούσε το ΡΙΚ και σε αγωγές που κινήθηκαν εναντίον άλλων από το ίδρυμα.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι στο ίδρυμα κινήθηκε η διαδικασία για ξεπάγωμα της θέσης του Γενικού Διευθυντή ώστε να γίνει προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης, η οποία είναι απαραίτητη για την ορθή λειτουργία του οργανισμού. Το ΡΙΚ, αυτή τη στιγμή, λειτουργεί σε αριθμό διευθυντικών θέσεων του υφιστάμενου οργανογράμματος με αναπληρωματικούς διορισμούς. Θέσεις οι οποίες θα προκηρυχθούν με την εφαρμογή του νέου οργανογράμματος και την έγκριση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ για το 2021.