Το άλογο δεν είναι ηθοποιός, θα το εμποδίσουμε απόψε να βγει στη σκηνή, υπέδειξε στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ «Τα Κύπρια» ο πρόεδρος του κόμματος για τα ζώα Κυριάκος Κυριάκου.
 
Ο λόγος για την παράσταση Ιούλιος Καίσαρας, στην οποία εμφανίζεται ένα άλογο. Δεν είναι μπογιατισμένο όπως κατηγορήθηκαν οι συντελεστές της παράστασης και χρησιμοποιείται σε αυτό αφρός βιολογικός, ενώ επί σκηνής είναι και ο εκπαιδευτής του αλόγου δήλωσε στον ACTIVE o κύριος Παρτζίλης.
«Σεβόμαστε τη δράση του Κόμματος για τα Ζώα αλλά τη φράση κακοποίηση επί σκηνής την απορρίπτουμε. Δεν χρησιμοποιείται μπογιά και το άσπρο που βλέπεται είναι αφρός ξυρίσματος. Είναι άλογο εκπαιδευμένο και φιλικό, χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση παιδιών και μπορεί να μετέχει σε διοργανώσεις και δρώμενα. Ο χειριστής του αλόγου είναι αδειούχος εκπαιδευτής και έχουμε και κτηνιάτρους εκεί στην περίπτωση που χρειαστεί οτιδήποτε» .
 
Οι πρόνοιες της νομοθεσίας για την ευημερία των ζώων, είναι ξεκάθαρες υπέδειξε ο Κυριάκος Κυριάκου, επιμένοντας ότι το άλογο κακοποιείται επί σκηνής.
«Μίλησα με τον υπουργό Παιδείας και δεν θα επιτρέψουμε να εμπορεύεστε επί σκηνής άλογα και να τους βάζετε αφρούς και σπρέι, δεν το ρωτήσατε και το κάνατε ηθοποιό, να βρείτε άλλο τρόπο να αντικαταστήσετε το άλογο. Υπάρχουν συμπεριφεριολόγοι που χαρακτηρίζουν τα άλογα, ως τα πιο ευαίσθητα όντα στον πλανήτη».