Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει νέα έγγραφα από το Λονδίνο για το Brexit σήμερα Τετάρτη, δήλωσε η εκπρόσωπος της επιτροπής Μίνα Αντρέεβα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Τη Δευτέρα, αρκετά μέσα είχαν μεταδώσει ότι το επίσημο κείμενο του νέου σχεδίου για το Brexit, συμπεριλαμβανομένης μιας εναλλακτικής λύσης για το ιρλανδικό backstop, θα παραδοθεί στις Βρυξέλλες μετά την ομιλία του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στο συντηρητικό κόμμα του στο Μάντσεστερ σήμερα.

Ο Τζόνσον δήλωσε στο BBC την Τρίτη ότι υπάρχουν «πολλοί τρόποι» για το ζήτημα των συνόρων της Ιρλανδίας θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί, αλλά αρνήθηκε να πάει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπ. Τζόνσον: Brexit στις 31 Οκτωβρίου ό,τι κι αν γίνει

«Καταλαβαίνουμε ότι θα λάβουμε το κείμενο από το Ηνωμένο Βασίλειο αργότερα σήμερα και μόλις το λάβουμε, θα το εξετάσουμε αντικειμενικά και υπό το πρίσμα των κριτηρίων για όσα γνωρίζουμε», ανέφερε η Αντρέεβα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστεύει ότι μια οργανωμένη αποχώρηση της χώρας από την ένωση βάσει της συμφωνίας που επικυρώθηκε από όλα τα μέρη θα ήταν πολύ καλύτερη από την αποχώρηση χωρίς συμφωνία.

Ωστόσο, για να επιτευχθεί η συμφωνία, απαιτείται μια συμφωνία για τα ιρλανδικά σύνορα, η οποία θα ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις της ΕΕ, ανέφερε η Αντρέεβα.

Πηγή: philenews / sputniknews.gr