Ανακοινώθηκαν τα πρώτα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις τεχνικές κατηγορίες, με μεγάλο νικητή την «Ευνοοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου που έλαβε τέσσερα.

Λίγες εβδομάδες πριν τα Ευρωπαϊκά Βραβεία, που φέτος δίνονται στις 7 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο, ανακοινώθηκαν τα βραβεία στις τεχνικές κατηγορίες όπως προέκυψαν από μια ειδική 8μελή επιτροπή επαγγελματιών.

Το «The Favourite» θριάμβευσε αποσπώντας το Βραβείο Φωτογραφίας για τον Ρόμπι Ράιαν, Βραβείο Κοστουμιών για την Σάντι Πάουελ, Βραβείο Κομμώσεων και Μακιγιάζ για τη Νάντια Στέισι και Βραβείο Καλύτερου Μοντάζ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη.

«Με μεγάλο ταλέντο, ο Γιώργος Μαυροψαρίδης, πέτυχε στο μοντάζ της “Ευνοοούμενης” μ’ ένα έξυπνο, φρέσκο και εφευρετικό τρόπο να δώσει στην ταινία φυσική ροή, παιχνιδιάρικη σαν μια παρτίδα ντάμα», ήταν η αιτιολογία της επιτροπής.

«Η Ευνοούμενη» είναι υποψήφια και σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία, Καλύτερη Ευρωπαία Ηθοποιός για την Ολίβια Κόλμαν και Καλύτερη Ευρωπαϊκή Κωμωδία. 

 

Πηγή: philenews