Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Εβραϊκή Κοινότητα Κύπρου, σε σχέση με τα όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες σχετικά με το κατασκοπευτικό βαν, αλλά και δημοσιεύματα που αναφέρονται στην ίδια Κοινότητα.
 
Η Εβραϊκή Κοινότητα στην Κύπρο, αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως αριθμεί πάνω από 4.500 μέλη, με σημαντική και πολυσχιδή συνεισφορά στην Κυπριακή κοινωνία.
 
 
«Δραστηριοποιείται ενεργά στα πολιτιστικά και κοινωνικά πράγματα του τόπου, στηρίζοντας τα μέλη της αλλά και τα μέλη της κυπριακής κοινωνίας γενικότερα. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών με εξαιρετικά αποτελέσματα, συμβάλλοντας στην αύξηση του αριθμού επισκεπτών από το Ισραήλ, ενισχύοντας επιχειρηματικές συνεργασίες και βοηθώντας στην αποστολή Κυπρίων στο Ισραήλ για ιατρική φροντίδα. Η Εβραϊκή Κοινότητα της Κύπρου, συμμετέχει επίσης ενεργά σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες, επιτελώντας αξιόλογο κοινωνικό έργο», αναφέρεται.
 
Παράλληλα, σημειώνουν πως Πρόεδρος του Σωματείου «Εβραϊκή Κοινότητα Κύπρου», από το 2014, είναι ο επιχειρηματίας κ. Shahak Avraham Avni και θρησκευτικός εκπρόσωπος της Εβραϊκής Κοινότητας είναι ο ραβίνος Arie Zeev Raskin, οι οποίοι τυγχάνουν του σεβασμού και της εκτίμησης όλων των μελών της κοινότητας.
Σημειώνουν επίσης πως η Εβραϊκή Κοινότητα «σέβεται και τηρεί ευλαβικά τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και τις αξίες και παραδόσεις της κοινωνίας στην Κύπρο και συνεργάζεται πάντοτε με τις Αρχές, για οποιοδήποτε θέμα προκύψει».
 
Στην ανακοίνωση προστίθεται πως λόγω και των «ανακριβειών που έχουν γραφτεί και ακουστεί», η Κοινότητα βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τους νομικούς της συμβούλους και θα πράξουν ότι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν το όνομα και την τιμή των μελών της Εβραϊκής Κοινότητας στην Κύπρο, επιφυλάττοντας όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους.
 
Πηγή: philenews