Καταδικασθέντας σε πολυετή φυλάκιση έχει συλληφθεί στο πλαίσιο διερεύνησης της απόπειρας φόνου του Δημήτρη Ανδρονίκου («Δημητρούι») που σημειώθηκε στις 23/4 στον δρόμο Παλαιχωρίου – Ανθούπολης.

Πρόκειται για πρόσωπο αραβικής καταγωγής, το οποίο είχε καταδικαστεί σε 17ετη φυλάκιση τον Σεπτέμβριο του 2021 για την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου (26/11/2018).

Χθες, όπως έγραψε το philenews, τέθηκε υπό σύλληψη και πρόσωπο ρουμανικής καταγωγής, για το οποίο οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας, πιστεύουν ότι συνδέεται με τη μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα της προπερασμένης Τρίτης.

Να σημειωθεί ότι οι δυο προαναφερθέντες μαζί με τα άλλα επτά πρόσωπα που τελούν υπό προσωποκράτηση από την Κυριακή 28/4 εμφανίστηκαν εντός της ημέρας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Η Αστυνομία αιτήθηκε και για τους εννέα έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης για οκτώ ημέρες. Η διαδικασία άρχισε από το πρωί της Δευτέρας και συνεχίστηκε μέχρι τα μεσάνυχτα. Εν τέλει η Δικαστής μετά από διακοπή ανακοίνωσε την απόφασή της εγκρίνοντας το διάταγμα της Αστυνομίας για τους έξι πρώτους υπόπτους. Για τους άλλους τρεις (έγινε ξεχωριστή διαδικασία) θα ανακοινώσει την απόφασή της στις 12:00 μ. της Τρίτης (7/5).