Υπό επταήμερη κράτηση τέθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ο 31χρονος που συνελήφθη την Κυριακή για υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού πέραν των 490 χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Οδού, το οποίο έχει υψηλόβαθμη θέση στην εταιρεία παραγωγών της κοινότητας, «Βασιλική Γη».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 31χρονος φέρεται να εξέδωσε τα τελευταία χρόνια δεκάδες τραπεζικές επιταγές της εταιρείας, στο όνομά του τις οποίες και εξαργύρωνε σε μετρητά. Οι επιταγές φέρεται να ήταν ήδη υπογεγραμμένες από τον πρόεδρο και τη λογίστρια της εταιρείας, χωρίς ωστόσο να φέρουν οποιαδήποτε άλλα στοιχεία, όπως χρηματικό ποσό και στοιχεία δικαιούχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Mε… λευκές επιταγές απέσπασε σχεδόν μισό εκατομμύριο

Οι λευκές επιταγές ήταν στην κατοχή του υπόπτου για τους σκοπούς διαφόρων πληρωμών που αφορούσαν στις εργασίες της εταιρείας και συμπληρώνοντας τα στοιχεία του ως δικαιούχος και διάφορα χρηματικά ποσά, ο ύποπτος φέρεται να απέσπασε 498 χιλιάδες ευρώ. Η κλοπή των χρημάτων διαπιστώθηκε μετά από λογιστικό έλεγχο και αφορούσε στην περίοδο από το έτος 2020 μέχρι και σήμερα. Σχετική καταγγελία στην Αστυνομία υπέβαλε μέτοχος της εταιρείας, το απόγευμα του Σαββάτου.