Με ποσοστό 9,2% μπήκε στο Twitter o ηγέτης του τεχνολογικού κολοσσού Tesla, Έλον Μασκ, όπως έδειξε καταχώρηση στην αμερικανική αγορά κεφαλαιαγοράς (SEC).

Ειδικότερα, ο Έλον Μασκ απέκτησε 73.486.938 μετοχές της Twitter, ενώ η αντίδραση της επενδυτικής κοινότητας αποτυπώνεται με ράλι στις προσυνεδριακές συναλλαγές που φτάνει στο 28% για τον τίτλο του δημοφιλούς social media.

Σύμφωνα με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή, η αξία του ποσοστού που απέκτησε ο Μασκ ανέρχεται στα 2,89 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι ο Έλον Μασκ είναι δραστήριος χρήστης του Twitter, με περισσότερους από 80 εκατ. ακολούθους.

Πρόσφατα μάλιστα είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το ότι, κατά τον ίδιο, το Twitter “απέτυχε να διασφαλίσει τις αρχές της ελευθερίας του λόγου” κάτι που “υποβαθμίζει θεμελιωδώς την δημοκρατία”.

Στο πλαίσιο αυτό δε ανάρτησε σχετικό poll στο λογαριασμό του, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι “τα αποτελέσματα θα είναι σημαντικά”, με περίπου το 70% των χρηστών που συμμετείχαν να συμμερίζονται τελικά τη γνώμη του.

Επιπλέον, απαντώντας σε ερώτηση χρήση κατά πόσον εξετάζει τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας social media, ο Έλον Μασκ είχε αναφέρει ότι “το σκέφτεται σοβαρά”.