Διαμαρτυρία Ουκρανών έξω από τη Βουλή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, την ίδια ώρα που ο ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι απηύθυνε ομιλία προς τους κύπριους βουλευτές και τον λαό της Κύπρου.

Στο τέλος της εκδήλωσης συγκλονιστικές ήταν οι εικόνες με διαδηλωτές πεσμένους στο έδαφος, παριστάνοντας τα πτώματα των ομοεθνών τους στην Ουκρανία.

 

 

 

Εκείνη την ώρα αποχωρούσε από τη Βουλή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και “πάγωσε” απέναντι στο θέαμα.

 

Είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, η οποία ανέφερε πως «είναι η κατάλληλη ώρα για να μαζέψουμε όλη τη δύναμή μας, ο ουκρανικός λαός είναι Ευρωπαίοι, εμείς εκτιμούμε τις ευρωπαϊκές αξίες, εμείς εκτιμούμε την ανθρώπινη ζωή» και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μείνει κοντά στον ουκρανικό λαό.

 

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε τη στήριξη της Κύπρου προς την Ουκρανία, επισημαίνοντας πως «στηρίξαμε όλα ανεξαίρετα τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήμασταν από τους υποστηρικτές να δοθεί το καθεστώς υποψήφιας χώρας στην Ουκρανία και να ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις, ήμουν εξ εκείνων που επέμεναν έντονα μέσα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βερσαλλίες ότι το αίτημα του φίλου Προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι θα έπρεπε να γίνει αποδεκτό».

 

«Ό,τι μπορούμε θα κάνουμε, μακάρι να είχαμε ανάλογη συμπαράσταση όταν εμείς δεχόμασταν την τουρκική εισβολή», σημείωσε ο Πρόεδρος πριν αποχωρήσει από τον χώρο.