Ο Δημήτρης Φ. Λόρδος στέλνει επιστολή μέσω του «Φ» στον υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσο.

Έντιμε κε υπουργέ,

Κατ’ αρχήν συγχαρητήρια για το πολύ καλό έργο που επιτελείτε. Ο λόγος που σας απευθύνω την επιστολή αυτή είναι για να σας παρακαλέσω να δείτε δύο-τρία θέματα τα οποία έχουν σχέση με το υπουργείο σας και σαν πολιτικός προϊστάμενος είστε ο μόνος που μπορεί (εάν θέλει) να τα διορθώσει.

Κατ’ αρχή είναι το πρόβλημα με τα αυτοκίνητα ενοικιάσεως και τα άλλα που με την νέα μόδα ενοικιάζονται από Εταιρείες, κυρίως μακροχρόνια με την μέθοδο του Leasing και τα οποία κυκλοφορούν όλα με κόκκινες πινακίδες, κάτι το οποίο κατά την άποψη μου (και όχι μόνο) δημιουργούν αρκετά προβλήματα, διότι κανείς δεν ξέρει αν το αυτοκίνητο οδηγείται από κύπριο ή τουρίστα. Το πιο απλό ήταν αυτά του Leasing να έχουν άλλο χρώμα αντί του κόκκινου για να υπάρχει κάποιος διαχωρισμός. Εάν υπάρχουν κάποιες αντιρρήσεις είναι απαράδεκτες και οφείλετε να το επιβάλετε.

Το δεύτερο θέμα είναι οι πινακίδες όλων των αυτοκινήτων που με βάση τον νόμο έπρεπε να είναι άσπρες και να δείχνουν και την χρονολογία του αυτοκινήτου. Τα μισά παλαιά αυτοκίνητα ακόμη κυκλοφορούν με τις παλιές κίτρινες. Γιατί δεν δίνετε ένα χρονικό διάστημα και να είναι όλοι υποχρεωμένοι να κάνουν τις αναγκαίες αλλαγές; Το κόστος για ένα αυτοκίνητο είναι 20 ευρώ. Θα μπορούσατε να μεσολαβήσετε να μειωθεί στα 10 ευρώ για να βοηθηθούν όλοι για την αλλαγή.

Το τρίτο είναι ότι καταντήσαμε να είμαστε η χώρα των κυρτωμάτων στους δρόμους. Έχουμε περιπτώσεις που σε ένα χωριό να υπάρχουν 8-10. Έχει γεμίσει η Κύπρος χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται εάν κάνουν ζημιά στα αυτοκίνητα και εάν χρειάζονται τόσα πολλά. Αλήθεια ποιος αποφασίζει εάν χρειάζονται και κατασκευάζονται με ποιες προδιαγραφές. Άλλες είναι ψηλά και απότομα και άλλες χαμηλά και ομαλά. Καταντήσαμε γελοίοι διότι όλα γίνονται στα κουτουρού. Εύχομαι και ελπίζω να σας προβλημάτισα λίγο.