Ανατροπή σημειώνεται όσον αφορά στο όνομα του νέου Υπουργού Υγείας, αφού ο Αδάμος Αδάμου έκανε τελικά πίσω στην υπουργοποίηση του.

Όσον αφορά στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας, υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Ιωάννου είχε ζητήσει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και φαινόταν ότι μέχρι τις εώς τώρα ενδείξεις θα αντικαθίστατο από τον Αδάμο Αδάμου, έστω και εν μέσω αντιδράσεων από το ΑΚΕΛ.

Εντούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο τριήμερο, λίγο πριν ανακοινωθεί το νέο υπουργικό ο Αδάμος Αδάμου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δεν θέλει να συμμετάσχει.

Σε δήλωση του στον «Φ» ο Αδάμος Αδάμου εξήγησε τον λόγο που τελικά τον οδήγησε να απαντήσει αρνητικά στο ενδεχόμενο υπουργοποίησης του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Έκρινα ότι δεν θα ήταν πολιτικά σωστό».

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» η απόφαση του είχε να κάνει με τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε από διάφορες πλευρές, καθώς και λόγω του γεγονότος ότι έγινε στόχος πολλών επιθέσεων σε επίπεδο μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως πληροφορούμαστε, ο ΠτΔ συσκέπτεται με στενούς του συνεργάτες και την ηγεσία του ΔΗΣΥ, ψάχνοντας για νέο υπουργό Υγείας μετά την απόφαση του Αδάμου Αδάμου.

Στοn Λόφο ανέβηκαν ο Πρόεδρος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρης Γεωργιάδης. Στο προεδρικό γραφείο παρέμεινε μετά τη συνάντηση με την Τζέιν Χολ Λουτ και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ζήτημα ωρών θεωρείται πάντως ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται σήμερα ή το αργότερο αύριο, Τετάρτη. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δηλώσει την περασμένη Πέμπτη πως το αργότερο αρχές της εβδομάδας και προτού αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ θα ανακοίνωνε τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναχωρεί για τη Σύνοδο Κορυφής αύριο, Τετάρτη.